Tenis

Sestre uspješne u Meksiku, gužva u Dubrovniku

Ivor Krapac • srijeda, 17.10.2007.

Ivana i Marija Abramović prošle su početnu prepreku na 25.000 $ bogatom ITF turniru u meksičkom San Luis Potosiju, dok je bogat hrvatski program u prvom kolu Dubrovnika (10.000 $) donio dvije pobjede naših predstavnica...

Sestre Abramović nastavljaju američku turneju u Meksiku, obje bez većih problema na startu turnira. Starija i bolje rangirana Ivana probila se u osminu finala s glatkih 6:1 i 6:1 protiv Amerikanke Julije Cohen, a Marija je imala nešto teži posao, ali i ugledniju suparnicu. Proslavila je 6:3 i 6:3 protiv četvrte nositeljice, Austrijanke Tine Schiechtl.

Starija Abramović će u osmini finala dočekati bolju iz ogleda slovenske kvalifikantice Polone Hercog i trećepostavljene Južnoafrikanke Chanelle Scheepers, dok mlađa ide na pobjednicu meksičko-brazilskog sudara Daniele Munoz-Gallegos i Rebece Neves.

U glavnom ždrijebu dubrovačkog turnira našlo se sedam domaćih igračica, a samo dvije dohvatile su osminu finala. Lucija Krželj je u hrvatskom dvoboju sa 6:4 i 6:2 svladala kvalifikanticu Mirnu Čičak, dok je Tamara Stojković, koja je u ždrijeb ušla kao lucky loser, upisala 6:3 i 6:2 protiv Nizozemke Renee Reinhard.

To je bilo sve od naših, ostale su doživjele poraze. Petru Šunić je sa 6:3, 1:6 i 6:2 izbacila osmopostavljena Srpkinja Miljana Adanko, dok je od Andreje Konjuh sa 6:2 i 6:2 bolja bila Rumunjka Elora Dabija. Antonela Šušak nije mogla protiv četvrte nositeljice, Francuskinje Emilie Bacquet (6:3, 6:4), a Maja Šujica pala je sa 6:3 i 6:3 u korist ruske kvalifikantice Jane Buchine.

Krželj će se u osmini finala sresti s trećepostavljenom Srpkinjom Karolinom Jovanović, a Stojković ide na osmu nositeljicu Adanko.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!