Tenis

Loš dan za favoritkinje

Deni Kirinčić • četvrtak, 18.10.2007.

Srijeda nije donijela dobre vijesti favoriziranim igračicama na WTA turniru u Zürichu. Prva se oprostila Francuskinja Amelie Mauresmo koju je u tri seta izbacila Alona Bondarenko, a potom su nastradale i dvije najbolje srpske tenisačice. Anu Ivanović je lako porazila Tatiana Golovin, dok je Nicole Vaidišova razočarala Jelenu Janković...

Mauresmo još nije stigla do prave forme, a to je potvrdila i u srijedu protiv Alone Bondarenko. Krenula je bolje uzevši prvi set sa 6:2, ali je Ukrajinka nametnula igru u drugom i trećem i zasluženo prošla dalje.

Peta nositeljica Ana Ivanović pružila je skromnu igru protiv Tatiane Golovin koja se osvetila za nedavni poraz u Luksemburgu. Francuskinja je odigrala bolje, bila je sigurnija na servisu, u udarcima s linije, te puno manje griješila, što joj je donijelo laku pobjedu sa 6:3, 6:1.

Razočaravajuću predstavu pružila je i Jelena Janković koja je pokazala dosta nesigurnosti protiv Vaidišove. Čehinja je brzo stigla do 4:1, ali je ta prednost ubrzo nestala obzirom da je Janković uzela tri gema u nizu. Nakon naznake boljitka Jelenine igre, pomislilo se da će Janković krenuti u vodstvo. No, kod zaostatka od 5:4, Janković propušta 30:0 i s izgubljena četiri poena u nizu gubi prvi set.

U drugi set odmah je krenula breakom kojeg je držala sve do šestog gema kada se Vaidišova vratila u meč. Ključni break susreta ponovno se dogodio kod 5:4 kada Janković gubi meč nakon još jednog lošeg servis-gema. Jedina koja je preživjela egzodus nositeljica bila je deveta nositeljica Marion Bartoli, koja je s lakih 6:4, 6:1 svladala Michaellu Krajicek.

Pobjednica Moskve Jelena Dementijeva zbog ozljede aduktora morala je predala meč Francesci Schiavone pri zaostatku od 4:2 u trećem setu.

WTA Zürich, 17.10.2007., prvo kolo: Francesca Schiavone (ITA) - Jelena Dementijeva (RUS) 4:6, 6:1, 4:2, predaja.

Osmina finala: Nicole Vaidišova (CZE) - Jelena Janković (SRB, 3) 6:4, 6:4, Tatiana Golovin (FRA) - Ana Ivanović (SRB, 5) 6:3, 6:1, Alona Bondarenko (UKR) - Amelie Mauresmo (FRA, 8) 2:6, 6:4, 6:1, Marion Bartoli (FRA, 9) - Michaella Krajicek (NED, WC) 6:4, 6:1.

Prvo kolo, parovi: Chan / Chuang (TPE/TPE, 3) - Bondarenko / Duševina (UKR/RUS) 6:4, 7:5, Molik / Santangelo (AUS/ITA, 4) - Dechy / Safina (FRA/RUS) 6:4, 4:6, 10:8, Medina Garrigues / Pennetta (ESP/ITA) - Hantuchova / Peer (SVK/ISR) 6:4, 6:2, Peng / Tu (CHN/USA) - Mirza / Schnyder (IND/AUS, WC) 6:3, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!