Tenis

Kuznjecovoj triler, domaći adut out

Deni Kirinčić • četvrtak, 18.10.2007.

Druga nositeljica WTA turnira u Zürichu Svjetlana Kuznjecova preživjela je susret s Austrijankom Sybille Bammer koja je imala set i break prednosti. Domaćine je razočarala Patty Schnyder koja je u tri seta poražena od Francesce Schiavone...

Bammer je startala puno bolje nego njezina ruska protivnica. Krenula je agresivno od prvog poena, a uz velik broj grešaka s druge strane mreže, set je zasluženo otišao na njezinu stranu sa 6:2.

Tempo je nastavila i u drugom setu, te je igru kontrolirala sve do 4:2. Kuznjecova je u osmom gemu spasila break-loptu i držala servis za 4:3, nakon čega se meč počeo okretati na njezinu stranu. Uzela je set sa 6:4, a prednost je držala cijelim trećim setom. Bammer se također dobro držala, ali je kod 6:5 ostala bez koncentracije i mirnoće i sa 7:5 izletjela iz turnira.

Prvopostavljena Justine Henin odigrala je još jedan odličan meč. Vera Zvonareva pokušala je sve da ugrozi Belgijku, no sve što je napravila bila su četiri osvojena gema. Schnyder je protiv Talijanke uvjerljivo započela meč i sa 6:2 osvojila prvi set, no sve je krenulo nizbrdo u drugom i trećem. Schiavone je podigla nivo igre i sa 6:3, 6:4 dohvatila četvrtfinale.

Poziciju lucky losera itekako je iskoristila mlada Poljakinja Agnieszka Radwanska koja je pobjedom nad Danielom Hantuchovom osigurala mjesto među osam najboljih. Cijelo vrijeme je kontrolirala rezultat, a nakon što je kod 4:3 u drugom setu spasila tri vezane break-lopte, meč je lako privela kraju.

WTA Zürich, 18.10.2007., osmina finala: Justine Henin (BEL, 1) - Vera Zvonareva (RUS) 6:3, 6:1, Svjetlana Kuznjecova (RUS, 2) - Sybille Bammer (AUT) 2:6, 6:4, 7:5, Agnieszka Radwanska (POL, LL) - Daniela Hantuchova (SVK, 7) 6:3, 6:3, Francesca Schiavone (ITA) - Patty Schnyder (SUI) 2:6, 6:3, 6:4.

Prvo kolo, parovi: Black/Huber (ZIM/USA, 1) - Krajicek/Uhlirova (NED/CZE) 6:4, 6:3.

Četvrtfinale, parovi: Peschke/Stubbs (CZE/AUS) - Srebotnik/Sugiyama (SLO/JPN, 2) 6:4, 5:7, 10:8, Peng/Tu (CHN/USA) - Molik/Santangelo (AUS/ITA, 4) 6:4, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!