Nogomet

"Modrića možemo sačuvati jedino od otmice"

Tomislav Globan • petak, 19.10.2007.

Dan uoči nastavka prvenstvene utrke i gostovanja na Šubićevcu, glavni strateg Dinama poziva na maksimalnu mobilizaciju i oprez. Ivanković je svjestan kako je njegovoj momčadi Šibenik tradicionalno nezgodan protivnik, a dodatne muke stvaraju mu problemi s ozljedama i kartonima. Iako Luku Modrića već kronično muči koljeno, za najboljeg igrača Modrih nema poštede...

Nakon dvotjedne stanke zbog obveza reprezentacije, Branko Ivanković se okrenuo onome što čeka njegovu momčad: "Ulazimo u period vrlo teških i zahtjevnih utakmica, od kojih je prva ova u Šibeniku. U subotu počinjemo drugi dio sezone u kojem nas čeka minimalno 13 utakmica, a mi očekujemo čak i 15. Momčad je u jako povoljnom stanju što se vidi na temelju treninga, pogotovo u posljednja dva dana otkako su se priključili reprezentativci."

Trener Dinama zna što ga čeka u subotu u 20:05 sati: "Već ste pisali u novinama koliko je Dinamu Šibenik neugodan. Prošle godine su nas jedino oni uspjeli pobijediti, iako je u prvom poluvremenu te utakmice na Šubićevcu Dinamo odigrao jedno od najboljih poluvremena te sezone. Očekujem tvrdu i neizvjesnu utakmicu, a nema sumnje da će nam motivirani protivnik i očekivano loši uvjeti na terenu dodatno otežati posao. Ne pada nam na kraj pameti potcijeniti bilo koga, a kamoli Šibenik koji je pobijedio i Hajduk i Rijeku te s najboljim ekipama u HNL-u ima vrlo pozitivne rezultate."

Englezi su igrali kukavički

Osvrnuo se Dinamov trener i na utakmicu Rusije i Engleske kojom su potonji došli na rub velikog neuspjeha. "Onako kako su Englezi igrali u Moskvi nije svojstveno njihovoj tradiciji i mentalitetu. Bilo je to kukavičko izdanje, a po meni nijednu utakmicu u kvalifikacijama nisu odigrali posebno dobro. Našeg izbornika bi razapeli da je Hrvatska tako odigrala."

Iako je atmosfera u svlačionici izvanredna, Ivankovića nisu zaobišli problemi s ozljedama nekolicine igrača. "Za Lončarića je ova polusezona završena, Balaban još nije spreman, osjeća laganu bol i s njim nećemo ništa riskirati. Carlos ima tri žuta kartona, a Tadić je u Italiji na utakmici mlade reprezentacije "osjetio" mišić pa ni on neće igrati u Šibeniku", objasnio je trener Modrih i nadodao kako će od nabrojanih, za Kup utakmicu u srijedu, jedino Carlos biti u konkurenciji."

U glavi Dinamova trenra postoje dvije dileme za početnu jedanaestoricu: "Prva je Sammir ili Mikić, a druga tko će zamijeniti Tadića - Vugrinec, Šokota ili Guela."

Stručno vodstvo Modrih ništa ne prepušta slučaju pa nisu propustili "snimiti" Šibenik u nekoliko prethodnih utakmica. "Gledali smo ih protiv Rijeke, Hajduka i u Kup utakmici s Međimurjem tako da nema nepoznanica. U odnosu na našu utakmicu u prvom kolu, jači su za iskusnog vratara Runju, Zeca koji se etablirao kao prvi napadač. U pričuvi imaju dobrog Jambrušića, a jedini hendikep im je što neće igrati Tabi, no na tu poziciju im se vraća Joso Bulat."

Slika 1 od 2.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Luka Modrić već dulje vrijeme neprestano igra u ritmu srijeda-subota. Planira li ga Tanac sačuvati u nadolazećim utakmicama kako bi bio odmorniji za europske nastupe? "Od čega da ga sačuvam? Da ga netko slučajno ne otme? Modrić je mlad igrač, svjež je, u formi i s veseljem ulazi u svaku utakmicu. O umoru nema govora. Jedini objektivan problem mu je skakačko koljeno koje na tvrdim terenima ne trpi preveliko opterećenje."

Sljedećeg tjedna započinje natjecanje u Uefinoj ligi. Dinamo je u prvom kolu slobodan, ali stručni stožer hrvatskog prvaka ništa neće prepustiti slučaju: "Skautirat ćemo naše protivnike uživo i kroz snimke njihovih utakmica. U četvrtak putujem u Švicarsku na utakmicu Basel - Rennes, a Zoran Mamić će u Norveškoj gledati Brann i HSV. Sve četiri momčadi ćemo pratiti i na njihovim prvenstvenim utakmicama. Primjerice, HSV ćemo gledati već u subotu."

Ivanković nije skrivao oduševljenje onime što su njegovi igrači pokazali na utakmicama reprezentacije protiv Izraela i Slovačke: "Presretan sam! Svi igrači su pokazali da imaju kapacitet i nivo hrvatskog reprezentativca i to je veliko zadovoljstvo za nas u klubu. Očekujemo da im izabrana vrsta da dodatni entuzijazam i elan za rad, a drugim igračima pruži motiv da se dokazuju i zasluže Bilićev poziv. Možda niste primijetili, ali u reprezentaciji je šest igrača iz Dinamove škole nogometa", zaključio je trener vodeće momčadi HNL-a i nadodao kako na put u Šibenik kreću u 16 sati.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!