Košarka

Perković skromniji, Longin standardno

Sanja Čalić • subota, 20.10.2007.

Četvrto kolo njemačke košarkaške lige ponovno je obilježio gotovo stopostotan učinak domaćih momčadi, među kojima je bila i ekipa naših predstavnika i Jasmina Perkovića EWE Basketsa koja je također polučila uspjeh…

Momčad EWE Bakets Oldenburg na svom je terenu došla do pobjede protiv Walter Tigersa 81:63 čime trenutno zauzima drugo mjesto u ligi. U prve dvije četvrtine domaćini su držali tek minimalnu prednost od poen – dva, no u nastavku je voda počela teći na njihov mlin te su u trećoj četvrtini prelomili utakmicu u svoju korist (23:15). Do kraja su stečenu prednost još i uvećali i tako osvojili nove bodove. Najkorisniji igrač EWE Basketsa bio je Rickey Paulding s 23 postignuta koša, a na suprotnoj strani Raško Katić istaknuo se za Walter Tigerse s poenom manje. Longin je odigrao 30 minuta tijekom kojih je postigao 13 poena (uz šut 6/10), četiri skoka i dvije asistencije. Perković, koji je redovito jedan od boljih igrača svoje momčadi, imao je pak nešto skromniji učinak. U 35 minuta ubacio je osam koševa (šut 4/6), imao je četiri skoka i dvije ukradene lopte.

U neizvjesnoj utakmici New Yorker Phantomsi svladali su na gostovanju momčad S. City Jene rezultatom 56:62. Susret je započeo mnogo boljom igrom gostiju koji su prvu četvrtinu osvojili rezultatom 10:17, nakon čega se u ostalim četvrtinama vodila vrlo izjednačena borba pod koševima. Presudnom se pokazala prednost koju su New Yorker Phantomsi ostvarili upravo na početku utakmice koju S.City Jena nije mogla sustići do kraja. U pobjedničkoj momčadi ponovno je vrlo dobar učinak ostvario Andrew Drevo s 17 postignutih koševa i devet skokova, dok je kod domaćina najučinkovitiji igrač bio Gregor Linke s 13 poena.

Vrlo uzbudljivo bilo je i u Bremerhavenu gdje se do samog kraja vodila borba za bodove između Eisbärena i EnBW Ludwigsburga. Pobjedu su ipak uspjeli ostvariti domaćini rezultatom 91:86 koji su u prvoj četvrtini stekli prednost od četiri poena (21:17) što je na samom kraju i prevagnulo, budući da u preostalim četvrtinama niti jedna momčad nije uspjela odmaknuti na veću razliku. Kod domaćina dominirali su Nate Funk s 21 košem te Brian Brown s njih 20 uz sedam skokova, a u momčadi EnBWa najprecizniji je bio Ronald Ross postigavši 18 poena.

Ratiopharm Ulm uvjerljivo je svladao Giessen 46erse na svom parketu 104:82, iako su prvu četvrtinu gosti vrlo dobro odigrali i najavili utakmicu s mnogo postignutih koševa (34:25). Nakon toga domaćini su ipak preuzeli konce u svoje ruke, te do posljednjeg sučevog zvižduka dominirali parketom i došli do vrlo značajne pobjede. U tome im je predvodnik bio Ernest – Joseph Gallup s 22 poena, dok šuterska i skakačka dionica ponajboljeg igrača susreta Giessen 46ersa Eda Nelsona (18 poena, pet skokova) nije mogla ugroziti domaćine.

Prvoplasirani Brose Basketsi svladali su bez većih problema Deutsche Bank Skylinerse 88:51. Iako je početak donio vrlo izjednačenu igru, čak 19 koševa prednosti koje je domaća momčad ostvarila u drugoj četvrtini gotovo je sigurno riješilo pitanje pobjednika (29:10). Čak su igrači Brose Basketsa i u trećoj četvrtini nastavili s igrom na tako visokoj razini te svojim suparnicima nisu dopustili da postignu više od devet poena (22:9). U posljednjoj su se četvrtini Skylinersi ipak donekle oporavili te smanjili ogromnu prednost domaćina kojima je pobjeda potpuno zasluženo pripala. Najbolji strijelac domaćina bio je Demonde Green postigavši 14 poena, što govori o tome da su u momčadi gotovo svi igrači imali ravnomjerno raspoređen broj koševa. Derrick Allen s istim brojem poena zauzeo je prvo mjesto po ubačenim poenima u momčadi Deutsche Bank Skylinersa.

U dvoboju između Artland Dragonsa i TBB Triera domaćini su došli do pobjede rezultatom 97:69. Već na samom početku Artland Dragonsi su ostvarili prednost od deset poena koju su tijekom susreta povećavali. Zaliha je bila toliko velika, da ni u trećoj četvrtini u kojoj su se igrači Triera polako vraćali u igru, nisu je mogli ugroziti. Posljednju je dionicu domaća momčad ponovno uvjerljivo osvojila i došla do novih bodova. U redovima Artland Dragonsa iskazao se Adam Chubb s 21 košem, dok je najbolji strijelac utakmice bio iz protivničke momčadi - Caleb Green koji je uz 28 koševa upisao i sedam skokova.

Köln 99ersi nakon poraza u prošlom kolu odigrali su bolju utakmicu i porazili momčad BG 74 Göttingena 91:81. U vrlo izjednačenoj utakmici domaćini su u drugoj četvrtini ostvarili prednost od sedam poena koju im protivnici nisu mogli dostići, usprkos tome što su igrači BG 74 Göttingena treću četvrtinu odigrali bolje (21:25). Ipak, Köln je svoju pobjedu potvrdio u posljednjem dijelu, uz vrlo dobar učinak Aleksandra Nađfejia koji je postigao 21 koš i osam skokova. U Göttingenu je preciznost bila na strani Jahmara Thorpea koji je uz 13 koševa ubrojio i sedam skokova.

I Giantsi iz Leverkusena bili su uspješni domaćini. Berlinska im Alba, bitno oslabljena ozljedama dva vrlo važna igrača Jeretina i Herbera, na njihovom parketu nije mogla dovoljno dobro parirati. Iako su igrači Albe pružali otpor u prvoj četvrtini, igra im se potpuno raspala u drugoj kada su Giantsi došli do prednosti od čak 16 poena (27:11). Bila je to prevelika razlika da bi je mogli sustići, a kamoli doći do preokreta. Posljednju četvrtinu obje su momčadi odigrale šuterski skromno (10:9), a konačni rezultat bio je 83:67 za domaćine u čijim redovima treba izdvojiti Erica taylora s 17 poena i sedam skokova. Za Albu su vrlo dobro odigrali Patrick Femerling koji je postigao double-double učinak (15 poena i 12 skokova) te Julius Jenkins s 21 ubačenim košem.

Pobjednik susreta Padeborn Basketsa i Telekom Basketsa odlučen je u prvoj četvrtini kada su gostujući igrači izborili ključnu prednost od deset poena. Iako je ostatak utakmice odigran u vrlo izjednačenom ritmu, bodove je uzela momčad Telekom Basketsa pobijedivši na kraju s malom razlikom 72:77. Najkorisniji u Padebron Basketsima bio je Greg Jenkins (19 koševa, 11 skokova), dok je u protivničkoj ekipi to bio Jason Conley (21 koš, osam skokova).

Njemačka liga, četvrto kolo: EWE Baskets – walter Tigers 81:63, S.City jena – NY'er Phantoms 56:62, Bremerhaven – EnBW Ludwigsburg 91:86, ratiopharm Ulm – Giessen 46ers 104:82, Brose Baskets – Deutsche Bank Skyliners 88:51, Artland Dragons – TBB Trier 97:69, Köln 99ers – BG 74 Göttingen 91:81, Giants Leverkusen – Alba Berlin 83:67, Padeborn Baskets – Telekom Baskets 72:77

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!