Ostali sportovi

Kadeti također brončani

Sportnet • subota, 20.10.2007.

Drugi dan 5. Svjetskog juniorskog i kadetskog prvenstva bio je rezerviran za kadete u borbama i katama. Hrvatska je ponovila jučerašnji uspjeh i osvojila dvije brončane medalje, obje u borbama pa je tako broj medalja uoči sutrašnjeg pojedinačnog nastupa juniora povećan na četiri...

Brojnu hrvatsku delegaciju najprije je razveselila mlada 16-godišnja Samoborka Maja Lenard u kategoriji +57 kilograma. Nanizala je pet odličnih borbi da bi bila zaustavljena tek u polufinalu. Najprije je u prvom kolu svladala Australku Hale 1:0, potom u drugom favoriziranu Japanku Tairu 2:1. Treće kolo donijelo je odličnu borbu u kojoj je bila bolja od Crnogorke Vujošević 8:6 da bi u četvrtzavršnici s glatkih 3:0 pobijedila Finkinju Aronen. Maja može žaliti za velikom prigodom propuštenom u poluzavršnici budući je 20-ak sekundi prije kraja vodila protiv Kanađanke Bratic 2:0. No potom radi dva kontakta što se u karateu kažnjava bodom i ispušta dobiveni meč. U produžetku Maja radi još jedan nedopušteni kontakt i Kanađanka prolazi u finale s 2:4. Za utjehu, u repasažu svladava Mađaricu Mezger 1:0 i osvaja broncu.

"Meni je specijalnost udarac u glavu i to je moj način borbe, moja strategija. Ovaj puta protiv Kanađanke nije upalilo, ali ja sam zadovoljna. Posebno zahvaljujem trenerima Davoru Mrzaku i Darku Šimuncu te izbornici Vanesi Cvjetan i trenerici Tei Bešliji", u jednom je dahu nakon borbe izjavila brončana Maja Lenard.

Za drugu broncu zaslužan je Majin sugrađanin Matej Tomazin u kategoriji +75 kilograma koji je tako potvrdio odličan rad s mladim generacijama u Karate klubu "Samobor-Anindol". Tomazin je u prvom kolu bio slobodan da bi u drugom "razbio" Južnoafrikanca Budgea sa 6:0. U trećem je kolu s tijesnih 2:1 svladao Engleza Steadmana, a pravu poslasticu sa sretnim krajem vidjeli smo u četvrtom kolu protiv Španjolca Lagune, završilo je 1:0 za Mateja. U polufinalu mu je ždrijeb dodijelio favorita ove kategorije, aktualnog europskog prvaka Grka Margaritopoulosa od kojeg je izgubio s uvjerljivih 0:5. No u repasažu je ponovno potvrdio da je mentalno jak i u vrlo neizvjesnom meču s tijesnih 2:1 svladava Rusa Sinicina i slavlje je moglo početi.

"Isplatio mi se sav dosadašnji trud i rad. U polufinalu nisam ništa mogao protiv Grka koji je apsolutni vladar ove kategorije. No čekam ga na Europskom prvenstvu u veljači slijedeće godine u Trstu kada se nadam da ću dobiti prigodu za uzvrat", rekao je dobro raspoloženi Tomazin.

Hrvatski kadeti bilježe i još dva četvrtfinala (Stjepan Bešenić u kategoriji –55 kg i Salko Žlibanović u kategoriji –70 kg), jedno treće kolo (Matija Škrablin u kategoriji –65 kg) i jedno drugo kolo (Marko Radeljak u kategoriji – 75 kg) dok je Bruno Erent u kategoriji -60 kg svoj nastup okončao već u prvom kolu.

Kadetkinje su također napravile rezultate prema očekivanjima. Sestra blizanka osvajačice medalje, Ana Lenard zaustavljena je u trećem kolu u kategoriji –57 kg kao i Danira Bujan u kategoriji –51 kg.

Kataš Tomislav Stolar izgubio je u trećem kolu, a katašica Lara Dumić zaustavljena je odmah u prvom nastupu.

Sutra, posljednjeg dana natjecanja, na rasporedu su juniori i juniorke pojedinačno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!