Ostali sportovi

Thunderima drugo mjesto na Crobowlu

Davor Sajko • nedjelja, 21.10.2007.

Drugo izdanje Golden Sun Casino Crobowla 2007. u organizaciji zagrebačke momčadi američkog nogometa Zagreb Thunder završio je pobjedom slovenskih Ljubljana Silverhawksa. U finalu su Ljubljančani bili konkretnija i uvjerljivija momčad te zasluženo slavili protiv pomalo uspavanih Thundera.

Ovogodišnji sudionici ovog drugog po redu turnira pružili su dobru igru, a osim Zagreb Thundera koji su do finala došli pobjedom nad Vrbas Huntersima iz Srbije, zagrebačkim ljubiteljima američkog nogometa predstavili su se i mađarski Nagykanisza Demonsi koji su u drugom polufinalnom dvoboju bili poraženi od Slovenaca.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

U prvom susretu Zagreb Thundera nije počelo najbolje za našu momčad, koja je na odmor otišla sa rezultatom 0:3, nakon što je u posljednjim sekundama prvog dijela primljen field gol sa čak 40 yardi. Nastavak je donio bolju sliku na terenu i raspoloženi dvojac Jakušić-Zhubi je touchdownom preokrenuo susret u svoju korist. U uzbudljivoj završnici pobjedu je polaganjem osigurao Marko Tošić, a gostima nije preostalo dovoljno vremena osim da tek ublaže poraz.

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

U finalnom susretu je bilo vidljivo da su Ljubljana Silverhawksi uigranije momčad i sve su svoje prednosti iskoristili i sa 22:6 došli zasluženo do pobjedničkog pehara. Teško se obrana Thundera nosila sa raspoloženim Lomšekom i Milekom koje je odličnim loptama "hranio" QB Silverhawksa, Jan Jakus.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Osim što je obrana tijekom cijelog susreta bila na mukama, na suprotnoj strani igru kojom bi parirali raspoloženim Slovencima nije pružio domaći QB, Sean Craig. Tek je u posljednjoj četvrtini Alen Keranović probijanjem uspio Thunderima ublažiti poraz.

Slika 4 od 5.
Foto: Davor Sajko

Finalna je utakmica pokazala da ekipi Thundera predstoji još puno mukotrpnog rada nakon kojeg će sigurno doći i još bolji rezultati, jer ne treba zaboraviti da je iza Thundera tek jedna godina postojanja i igranja...

Slika 5 od 6.
Foto: Davor Sajko

Predsjednik zagrebačkog kluba, Denis Geto, izuzetno je zadovoljan održanim turnirom i već za slijedeću nedjelju najavljuje susret protiv austrijskih Giantsa, momčad koja je prema riječima glavnog trenera Siniše Štefanovića daleko bolja od Ljubljana Silverhawksa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!