Tenis

Henin ponovila Stuttgart

Deni Kirinčić • nedjelja, 21.10.2007.

Belgijka Justine Henin osvojila je WTA turnir u Zurichu pobjedom nad Francuskinjom Tatianom Golovin koju je prije nekoliko tjedana svladala i u Stuttgartu nakon velike borbe u tri seta. Danas se za pobjedu također trebala jako potruditi, ali je sve riješila u dva seta...

Justine Henin još je jednom potvrdila status najbolje tenisačice svijeta. Nakon što se jučer izvukla protiv Čehinje Nicole Vajdišove u tri seta, Henin je susret sa Golovin završila u dva seta, sa 6:4, 6:4. Golovin je bolje započela uzevši prvi break za vodstvo od 4:1. Belgijka je nakon toga ubacila u drugu brzinu. Vratila je izgubljeni servis, a još jednim breakom u devetom gemu došla do servisa za set. Golovin je tada uzela medicinski time-out zbog žulja na peti, ali ni to joj nije pomoglo.

U drugom setu nije se ništa previše mijenjalo. Francuskinja se borila i pokušavala razne mogućnosti da ugrozi Belgijku koja sa jednim breakom u drugom setu zaključava meč i uzima još jedan naslov. Pobjedom nad Golovin, Henin je ostvarila i 20. pobjedu u nizu, zastrašujući uvod u završnicu koja se odigrava u Madridu za nekoliko tjedana.

WTA Zurich, 21.10.2007., finale :Justine Henin (BEL, 1) - Tatiana Golovin (FRA) 6:4, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!