Ostali sportovi

Ispao Boris Katalinić

HINA • srijeda, 24.10.2007.

Svjetsko prvenstvo u boksu, koje se od 23. listopada do 4. studenoga održava u Chicagu, a ujedno je i kvalifikacijsko za OI u Pekingu, nije najbolje počelo za hrvatske boksače. Prvi hrvatski predstavnik koji je izašao u ring UIC Paviliona, Boris Katalinić je u kategoriji do 64 kilograma izgubio od Engleza Bradleya Sundersa 12:23.

Uoči borbe Boris se odlično osjećao, činilo se kako bi mogao preskočiti prvu rundu natjecanja, no Englez je bio bolji i slavio je u tri od četiri runde, dok je druga runda završila rezultatom 3:3. Stariji od braće Katalinić se trudio, no to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv Sundersa.

"Uoči borbe izbornik Tadić mi je kazao da se ne vraćam u kut ukoliko ne pružim sve od sebe. Dao sam svoj maksimum no to nije bilo dovoljno," kazao je 26-godišnji Boris Katalinić.

Član zagrebačke Lokomotive je najbolje odboksao drugu i dio treće runde kada je ozbiljno uzdrmao suparnika, no Sunders se uspio pribrati i mirno privesti meč kraju.

"U trećoj rundi sam ga pogodio tako da nije znao gdje je. Dobro sam ga uzdrmao, no to nije bilo dovoljno," dodao je razočarani Boris Katalinić koji će imati još dvije prilike za vađenje olimpijske vize za Peking.

"Ispričavam se svim navijačima koje sam razočarao. Trenutačno mislim da će mi se biti teško motivirati za preostale kvalifikacijske turnire," zaključio je Boris Katalinić.

Nakon neuspjeha u Chicagu Boris Katalinić će priliku za vađenje olimpijske vize imati krajem veljače u Pescari, te sredinom travnja u Ateni.

Drugog dana prvenstva u ring će izaći još trojica hrvatskih predstavnika. Mirsada Ahmetia u kategoriji do 57 kilograma očekuje meč protiv Latvijca Valentisa Morozovsa, Vedran Đipalo će se u kategoriji do 91 kg boriti protiv Mbota Bizanga iz DR Konga, dok Marka Tomasovića u kategoriji +91 kg očekuje Englez David Prica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!