Tenis

Naše cure bez poraza

Deni Kirinčić • srijeda, 24.10.2007.

Novi teniski tjedan donio je novih nastupa naših tenisačica na ITF turnirima. Sestre Ivana i Marija Abramović uspješno su startale u Meksiku, dok se Ivana Lisjak vratila pobjedama na jako turniru u Bratislavi gdje nastupa i u paru sa Dominikom Cibulkovom...

Na 25 000 $ vrijednom turniru u Mexicu Cityju svoje početne prepreke uspješno su apsolvirale sestre Abramović. Ivana je eliminirala šestu nositeljicu Estefaniju Craciun sa 6:4, 7:6(6). U drugom kolu će igrati sa Marijom-Vaninom Garcijom-Sokol koja je sa 6:2, 6:1 prošetala pokraj vlasnice pozivnice Mallory Cecil. Abramovićke igraju i zajedno u paru gdje su kao prve nositeljice slobodne u prvom kolu.

Marija je nešto lakše, sa 6:3, 6:1, slavila nad Argentinkom Agustinom Lepore, a u drugom kolu će se susresti sa boljom iz susreta između Claire Feuerstein i druge nositeljice Marije-Jose Argeri. Još jedna naša tenisačica Gianna Doz odabrala je St. Cugat u Španjolskoj gdje je prvo prošla tri kola kvalifikacija. U prvom kolu se sastaju sa petopostavljenom Španjolkom Martom Marrero, nekadašnjom 47. igračicom svijeta.

Ivana Lisjak otvorila je pobjedom protiv Lenke Wienerove koja je u turnir ušla s pozivnicom. Lisjak je prvo morala kroz tri kola kvalifikacija u kojima je redom svladala našu Anu Savić, Viktoriju Kutuzovu i Martu Domachowsku. Darija Jurak zapela je u prvom kolu protiv Kutuzove. U sljedećem kolu ju čeka također kvalifikantica Marija Koriceva, ovogodišnja neočekivana finalistica Kolkate. Lisjak je zajedno sa Dominikom Cibulkovom prošla prvo kolo parova, sa 6:2, 6:4 protiv Kvitove i Sedenkove.

U Dubrovniku se odigrava 10 000 $ vrijedan turnir gdje nastupaju četiri naše tenisačice. Dijanu Banovec očekuje Antonia-Xenia Tout, Doris Kušelj Jekaterina Komarova, Petru Šunić treća nositeljica Karolina Jovanović, dok Andreu Konjuh čeka Rumunjka Elora Dabija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!