Rukomet

Pobjeda Hrvatske u spektaklu

Vedran Attias • srijeda, 24.10.2007.

Hrvatski rukometaši još su jednom pokazali kako, osim što igraju vrhunski rukomet, su i veliki ljudi. U Širokom Brijegu naši najbolji rukometaši odigrali su prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Slovenije. Utakmica je imala humanitarni karakter, naime prihod od ulaznica ići će za udrugu Međunarodno kumstvo djeteta Herceg-Bosne...

Na samoj utakmici vidjelo se kako nije riječ o natjecateljskom dvoboju. Igrale su se vrlo blage obrane, bez nekih čvršćih startova na koje smo navikli u susretima ovih momčadi. Utakmicu su dobro otvorili naši rukometaši. Nakon što je Vori uz pogodak izborio i isključenje, Hrvatska je, kontrom Vukića, povela 5:2.

Do kraja prvog dijela Slovenci su bili bolji. Alilović je na vratima Hrvatske imao nekoliko sjajnih obrana, ali niti on nije mogao zaustaviti Slovence. Kavtičnik je neumorno zabijao sedmerce i kontre, a Špiler i Zorman su također zadavali brige našoj obrani.

Dugo je na semaforu stajalo 8:9, ali, unatoč sjajnim obranama Alilovića, nismo uspjeli izjednačiti nego su gosti opet pobjegli. Najbolji rukometaš svijeta Ivano Balić, osim par proigravanja za Vorija, nije uspio razigrati našu vanjsku liniju. Uglavnom je prednost bila tri-četiri pogotka razlike za Sloveniju - 8:11, 12:15 i, konačnih, 13:16 s kojih se otišlo na odmor.

Naši su rukometaši u nastavku pokazali zašto su glavni favoriti za osvajanje svakog natjecanja na kojem igraju. Već na samom početku smo serijom 4:0, nakon sedmerca Džombe, došli do 17:17. Zadnji "trzaj" rukometaša Slovenije vidjeli smo kada su uspjeli povesti 21:19, a nakon toga - igrali su samo Hrvati.

Obrana je dignula svoju igru na višu razinu, Alilović je zaključao svoja vrata, a Vukić je punio goste iz kontri. Lapajne je obranio dva sedmerca, ali niti to nije moglo zaustaviti hrvatske rukometaše. Sulić, Vukić i Valčić redom su zabijali golove i prednost je narasla na pet-šest pogodaka.

Konačni rezultat malo je pokvarila serija Slovenaca od 4:1 na samom kraju kada je već pitanje pobjednika bilo riješeno. Dobar trening naše reprezentacije koja je u prepunoj dvorani u Širokom odigrala lijepu utakmicu. Svi sudionici su se zahvalili i reprezentaciji Slovenije koja je uveličala ovaj spektakl. 20 obrana Alilovića, 11 pogodaka Vukića i pobjeda Hrvatske protiv jake Slovenije.

Humanitarna rukometna utakmica: Hrvatska - Slovenija 32:29

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!