Rukomet

"Ljudi, evo nas doma"

Bernard Jurišić • četvrtak, 25.10.2007.

Uz zvukove Gibonnijeve pjesme dva hrvatska i svjetska sportska velikana Ivano Balić i Petar Metličić najavili su rukometni "pohod na Split". Dan uoči povijesnog prvog (!) nastupa hrvatske rukometne reprezentacije u gradu vjerojatno najboljeg svjetskog rukometaša svih vremena, predstavljena je rukometna Akademija Balić - Metličić...

Slika 1 od 2.
Foto: Bernard Jurišić

Velika dvorana SC Gripe u petak će po prvi put u povijesti biti domaćih hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji. Prijateljski ogled Hrvatske i Slovenije s početkom u 19 sati bez ikakve sumnje do vrha će napuniti Gripe, a oko 6.000 sretnika konačno će moći uživo gledati svjetski rukometni "show".

Dan uoči velikog spektakla, s kojeg će prihod ići djeci poginulih hrvatskih vatrogasaca, dvojica svjetskih rukometnih velikana predstavili su svoj projekt "povratka kući". Ivano Balić i Petar Metličić u Splitu su pokrenuli rukometnu Akademiju.

Slika 2 od 3.
Foto: Bernard Jurišić

"Željeli smo stvoriti mjesto gdje će se djeca baviti sportom, u našem slučaju čime drugo nego rukometom. Osnovni je cilj okupiti djecu i dati im mogućnost da uživaju i kroz sport stječu nova prijateljstva, a hoće li netko od njih uspjeti kao profesionalac manje je važno", poručio je Metličić.

"Nadamo se da ćemo opravdati povjerenje koje smo dobili, da će Akademija trajati dugo i da će odgojiti puno dobrih mladih ljudi i sportaša", puno manje rječit, kao i obično, bio je najbolji svjetski rukometaš.

Slika 3 od 4.
Foto: Bernard Jurišić

Predstavljanju su nazočili i njihovi reprezentativni suigrači i predstavnici grada Splita, a Akademija je potpisala ugovor o suradnji s Hrvatskim rukometnim savezom, čiji je predsjednik Željko Kavran dodao: "Ovaj tjedan smo posvetili djeci, a tko će bolje privući djecu sportu nego njihovi idoli i legende".

Splitski gradonačelnik Ivan Kuret obećao je potporu Grada, a podršku su pljeskom i duhovitim dobacivanjima iz gledališta pružili i igrači koji igraju najljepši rukomet na kugli zemaljskoj.

Slika 4 od 5.
Foto: Bernard Jurišić

"Možda i neki od nas upišu ovu Akademiju, pa da konačno i mi možemo reći da smo postali akademski građani", komentirao je "dobri duh" reprezentacije Davor Dominiković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!