Nogomet

Klasnić ponovno zabija!

Petar Plevnik • petak, 26.10.2007.

Sjajne vijesti stižu iz Njemačke! Nakon gotovo jednogodišnjeg izbivanja s travnjaka zbog teških zdravstvenih problema, napadač Werdera i hrvatske reprezentacije Ivan Klasnić odigrao je prvih 45 minuta u dresu bremenskog kluba te još jednom pokazao kako nije zaboravio zabijati...

Po prvi put nakon transplatacije bubrega u ožujku te 11 mjeseci od svog posljednjeg nastupa, Ivan Klasnić odigrao je nogometni susret! Riječ je doduše o bila o susretu amaterske momčadi Werdera, no podatak koji raduje je taj da je Ivan odigrao prvih 45 minuta dvoboja protiv niželigaša SF Wüsting-Altmoorhausena i pri tom se dva puta upisao u strijelce.

Logično, nakon susreta hrvatski je napadač bio prezadovoljan: "Veselio sam se što ću danas konačno zaigrati, to je trenutak kojeg sam dugo čekao. Sve je prošlo vrlo dobro, iako je teren bio težak za igru. No, ne možeš zaboraviti igrati nogomet." Ipak, Klasnić je priznao kako mu je bilo čudno vratiti se nakon gotovo jednogodišnje stanke: "To je normalno. Kad niste igrali 11 mjeseci, treba vam neko vrijeme da se naviknete, da steknete rutinu. No, svake minute bilo je sve bolje, a dva pogotka na početku najbolji su način da se vrati samopouzdanje."

Oduševljenje Klasnićevim povratkom nisu krili ni trener Thomas Schaaf te sportski direktor Klaus Allofs, koji je nakon susreta izjavio: "Ivan je sjajno krenuo, a postigao je i predivan pogodak. Njegov nastup je svakako pozitivna vijest, no ne želimo mu postavljati visoke ciljeve. Kao i njegov prvi trening s momčadi, ovo je tek još jedan korak ka njegovom povratku."

Uistinu, poželimo Ivanu da oporavak i dalje ide ovim tijekom. Teško je procjenjivati kada bi hrvatski napadač uistinu ponovno mogao konkurirati za dres Werdera i hrvatske reprezentacije, no današnja vijest svakako je odličan pokazatelj smjera u kojim Killer ide.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!