Nogomet

Dinamo po pobjedu na nepokorenim Stanovima

Sanja Čalić, Vedran Attias • petak, 26.10.2007.

Težak niz Zadrovih protivnika i dalje se nastavlja. Gostovanja u Rijeci i Splitu nisu imala uspješan epilog, a novo prvenstveno kolo dovodi na Stanove prvoplasirani Dinamo…

Stanovi su ove sezone neosvojivi. Naime, niti jedna momčad nije uspjela odnijeti više od boda Zadru na njihovom terenu. Igranje pred domaćom publikom moglo bi pogodovati Zadru i u ovom susretu, tim više što im je Dinamo u drugom kolu nanio najteži poraz u dosadašnjem tijeku prvenstva (5:1). Prilika za revanšom stigla je vrlo brzo, a Zadranima će dodatni motiv zasigurno biti i želja da nakon dvije utakmice posta dođu do novih bodova, i to protiv jednog od težih protivnika.

Zadranima bi u prilog mogla ići i činjenica što nisu ovog tjedna, poput Dinama, igrali utakmicu Kupa, stoga su imali više vremena posvetiti se pripremi za ovaj susret. Na svoj najjači sastav Dalibor Zebić i u ovoj utakmici može računati, počevši od Subašića koji je momčad spasio i od težeg poraza na Poljudu, preko okosnice u veznom redu Župana i Suraća, pa do najboljeg strijelca Zadrana Terkeša. Treninzima se nakon jednomjesečnog izbivanja vratio i Josip Modrić koji je u Splitu odigrao posljednjih desetak minuta susreta.

Protiv Dinama Zadru zasigurno neće biti lako, no uz podršku svojih navijača te igrom kojom su osvojili titulu najugodnijeg iznenađenja prvenstva, mogli bi vodećoj momčadi prvenstva parirati svojom željom i borbenošću. Gledateljima zasigurno ne bi smjelo biti nezanimljivo, a utakmica koja započinje u 15 sati ujedno će biti i prilika Zadranima da se na najbolji način prezentiraju i gledateljima ispred malih ekrana.

Dinamo svoju "dalmatinsku turneju" završava utakmicom u Zadru. Nakon što su s maksimalnim uspjehom prošli kroz Split i Šibenik, te u Šibeniku slavili i u Kupu, igrači Dinama s istim ciljem putuju i u Zadar. Na konferenciji za novinare prije puta u Zadar bili su sportski direktor Dinama Zoran Mamić i standardni prvotimac Ognjen Vukojević.

Slika 1 od 1.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Trener Modrih Branko Ivanković nije mogao doći na konferenciju jer se još nije vratio sa špijunske misije iz Švicarske gdje je uživo gledao Basel i Rennes. Sportski direktor utakmicu u Zadru najavio je ovim riječima: "Zna se kakva su naša očekivanja i to ne treba posebno naglašavati. Mi uvijek želimo novu pobjedu i nova tri boda."

Mlađi Mamić ima veliki respekt prema momčadi Zadra: "Znamo kako neće biti lagano. Momčad Zadra je pogotovo neugodna kod kuće gdje su ove godine postigli neke dobre rezultate. Atmosfera će sigurno biti užarena, prava i navijačka, no mi nemamo pravo razmišljati o ničemu osim o pobjedi. Respektiramo Zadar i sve rezultate koje su napravili, ali mislim kako imamo veću kvalitetu i bolje igrače te to moramo potvrditi na terenu."

Naravno, novu smjenu trenera u Hajduku nije htio previše komentirati: "Ne bih to komentirao. Ja čuvam i pazim svoje dvorište. Teško je sa strane govoriti, ali mogu samo reći kako mi je, kao sportskom radniku, žao što se takve stvari događaju."

Ognjen Vukojević u Zadru očekuje tešku utakmicu, ali i pobjedu: "Ovo je još jedna u nizu naših teških utakmica. Očekujem utakmicu kao što je bila i ona u Šibeniku. Dinamu je u Zadru uvijek bilo teško. Bit će sigurno vruća atmosfera i utakmica će biti čvrsta, a i sumnjam kako će biti lijepa za gledanje. Nadam se hrabroj igri i koncentraciji od prve minute, te se nadam kako će ovaj Dinamo, koji je to već toliko puta pokazao, opet pokazati kako je jak i kako pobjeđujemo i kad ne igramo najbolje, kao što je bilo u Šibeniku."

Detalje oko sastava nismo mogli dobiti jer nije bilo trenera, ali ono što je sigurno je to kako će od početka na vratima biti Ivan Kelava. Prvi vratar Dinama Georg Koch isključen je u Šibeniku i nema pravo nastupa, a na klupi za pričuve će biti mladi Ivan Čović koji je rođen 1990. godine.

Dinamo ide u Zadar po nova tri boda. Sigurno je kako neće biti lagano kod četvrte momčadi prvenstva, ali sve osim pobjede Modrih bilo bi iznenađenje. Dinamo je zadnju prvenstvenu utakmicu u Zadru igrao prije dvije godine i poražen je 1:0. Pred Modrima je još jedno teško gostovanje, ali i gostovanje kao i mnoga druga koja je ova momčad Dinama uspješno prošla.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNLDinamo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!