Ostali sportovi

Razočaranje za Đipala

HINA • subota, 27.10.2007.

Jedna od najvećih hrvatskih nada na Svjetskom prvenstvu u boksu, koje je se od 23. listopada do 4. studenoga održava u Chicagu, Vedran Đipalo oprostio se od natjecanja porazom u drugom kolu kategorije do 91 kilograma...

Nakon što je na otvaranju prvenstva pobijedio Mbota Bizanga iz DR Konga, Đipalo je u drugom kolu izgubio pod Crnogorca Milorada Gajovića 12:22. Đipalo je prvu rundu izgubio 1:3, u drugoj je Gajović slavio 7:5, a nakon što je treća dionica završila bez pobjednika 4:4, hrvatski boksač je u zadnjoj rundi izgubio 2:8, te se ukupnim rezultatom 12:22 oprostio od daljnjeg natjecanja.

"Trebao sam tehnički bolje odraditi meč, dobiti ga na mozak, ne na snagu", kazao je 30-godišnji profesor kineziologije iz Sinja. Nažalost nakon što je izgubio u prvoj rundi Đipalo je morao juriti na pobjedu, što je Gajović iskoristio za protuudare. "Kada moraš stizati rezultat srce te ponese, što nažalost nije bilo dobro", dodao je Đipalo.

Nakon poraza u drugom kolu SP-a, Đipalo će imati još dvije prilike kako bi izborio vizu za Olimpijske igre u Pekingu. "Naravno da sam razočaran, morat ću priliku potražiti na preostala dva turnira", zaključio je Đipalo koji je do nastupa u Chicagu upisao 33 pobjede i 13 poraza u hrvatskom dresu.

Od šestorice hrvatskih boksača koji su nastupili u Chicagu u turniru su ostala tek dvojica. U kategoriji do 69 kilograma Bornu Katalinića očekuje dvoboj 2. kola protiv Šveđanina Yassera Abda Iribe. Tamnoputi Šveđanin se nedavno borio s Bornom na EABA turniru u Ostravi gdje je Borna slavio bez većih problema. U noći s nedjelje na ponedjeljak (po hrvatskom vremenu) u ring će izaći i Marijo Šivolija kojeg u kategoriji do 81 kg očekuje meč protiv Javida Zagijeva iz Azerbajdžana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!