Tenis

Lisjak zapela, Abramovićke u finalu

Deni Kirinčić • nedjelja, 28.10.2007.

Nakon što su završile pojedinačne nastupe na ITF turnirima u Bratislavi, odnosno u Mexicu Cityju, naše su djevojke nastavile s dobrom igrom u konkurenciji parova. Ivana Lisjak zastala je na korak do finala, dok su sestre Marija i Ivana Abramović dogurale do finala...

U dvoboju između dvije kvalifikantice boljom se pokazala igračica u boljoj formi. Ivana Lisjak pružila je odličan otpor ovogodišnjoj finalistici Kolkate Mariji Koricevoj koja je slavila sa teških 7:6(5), 6:4. Nakon ispadanja u singlu, Lisjak je u paru sa Dominikom Cibulkovom nastavila sa pobjedama u paru. Prvo su lako slavile nad Kvitovom i Sedenkovom, a u četvrtfinalu su sa 6:3, 6:4 porazile Jekaterinu Makarovu i Liliu Osterloh. U polufinalu ih je čekao pravi izazov protiv Anastasije Rodionove i Olge Savčuk. Rusko-ukrajinska kombinacija je bila sretnije ruke u super tie breaku, te su sa 6:2, 3:6, 12:10 odnijele teško izborenu pobjedu.

U St. Cugatu, u Španjolskoj, nastup već u prvom kolu je okončala Gianna Doz koje nije mogla ugroziti iskusnu Martu Marrero koja je slavila sa 6:3, 6:2. Dosta uspjeha u Meksiku su ostvarile sestre Abramović koje su u parovima došle do finala. I u pojedinačnom su ostvarile dobar rezultat. Obje su preskočile prvu prepreku, a u drugom kolu je zapela Marija Abramović koju je sa lakih 6:3, 6:2 porazila druga nositeljica Maria-Jose Argeri. Ivana je imala uspješniji niz. Ona je u drugom kolu slavila nad Marijom-Vaninom Garcijom-Sokol, ali je u četvrtfinalu sa 6:7(5), 6:1, 6:4 izgubila od prve nositeljice Olivije Sanchez. Do finala parova su stigle nakon samo jednog odigranog susreta. U prvom kolu su kao prve nositeljice bile slobodne, u četvrtfinalu su prošle predajom bez borbe Mejie-Tenorio i Robles-Garcije, a u polufinalu su sa 6:4, 6:2 nadigrale kombinaciju Chavez / Hercog. U finalu će se boriti sa nepostavljenom nizozemskom kombinacijom Arantxa Rus / Nicole Thyssen.

Na 10 000 $ vrijednom turniru najviše uspjeha je postigla Petra Šunić koja se plasirala u četvrtfinale gdje je poražena od pete nositeljice Nataše Zorić. Zorić je u drugom kolu eliminirala i našu Doris Kušelj. Dijanu Banovec je također zasutavljena u drugom kolu. Naletila je na raspoloženu Srpkinju Miljanu Adanko koja se prošetala sa 6:2, 6:1. Posljednja naša predstavnica Andrea Konjuh zapela je odmah na startu, sa 6:2, 6:3 u korist Elore Dabije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!