Nogomet

Pletikosa spašavao Spartak

Branimir Korać • nedjelja, 28.10.2007.

U ranom nedjeljnom terminu moskovski Spartak u ruskom prvenstvu gostovao je kod Saturna. Na teškom gostovanju Moskovljani su izvukli bod odigravši bez pogodaka, a među najistaknutijim pojedincima na terenu bio je naš reprezentativni vratar Stipe Pletikosa...

Na gostovanje u Ramenskoje Spartak je otputovao tražeći barem bod. Neugodni domaćini bore se za ulazak u Kup Uefa i na travnjaku su se pokazali kao vrlo dobra ekipa stvorivši nekoliko velikih prijetnji vratima Spartaka koja je odlično čuvao Stipe Pletikosa.

Već u 25. sekundi susreta Pletikosa skida čisti zicer Ivanovu nagovjestivši dobar dan. U osmoj minuti slijedi nova prijetnja prema golu, ali udarac glavom Karjake Pletikosa ponovno brani. U prvom poluvremenu domaćin je bio nešto bolja ekipa, dobio je bitku na sredini terena, ali i Spartak je mogao povesti. U 23. minuti Baženov ide sam prema Čehu Kinskom, ali udarac u situaciji jedan na jedan prolazi pokraj gola.

U prvih deset minuta drugog dijela Spartak propušta dvije velike prilike za vodstvo. Prvo u 49. minuti Baženov nakon istrčavanja Kinskog promašuje potpuno prazan gol, a zatim u 55. minuti stoper Radoslav Kovač sa svega tri metra glavom neometan puca preko gola.

Pletikosa još jednom spašava goste u 63. minuti kada Ivanov odlično poluvisoko puca s 20 metara, ali naš vratar odličnom paradom skida težak udarac. U završnici susreta domaćinu je poništen opravdano pogodak Gyana zbog zaleđa i susret završava bez pogodaka.

Obje momčadi propustile su nekoliko prilika za pobjedu i remi je potpuno pravedan ishod.

Rusko prvenstvo, 28. kolo:
Saturn Ramenskoje - Spartak Moskva 0:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!