Nogomet

"Da je barem pucao Niko"

Marin Vuković • nedjelja, 28.10.2007.

Menadžer Portsmoutha Harry Redknapp skinuo je Benjanija Mwaruwarija s liste igrača kojima je dozvoljeno izvoditi jedanaesterce, te priznao novinarima kako mu je žao što najstrožu kaznu protiv West Hama nije izveo naš Niko Kranjčar...

Subotnji program 11. kola Premiershipa dovršili su jučer Portsmouth i West Ham odigravši 0:0 i podijelivši bodove usprkos boljoj igri domaćina i vrlo raspoloženom Niki Kranjčaru koji je nakon utakmice u gotovo svim medijima proglašen najboljim igračem Portsmoutha.

U 90. minuti susreta igrač West Hama Danny Gabbidon igrao je rukom u kaznenom prostoru, odnosno tako je procijenio glavni sudac utakmice i usprkos žestokim protestima gostujućih nogometaša pokazao na bijelu točku, te tako domaćinu dao meč loptu. Kazneni udarac Benjanija obranio je vratar Robert Green i spasio čekićarima bod s Fratton Parka.

Tako ispuštena tri boda naljutila su Harryja Redknappa koji je odmah poslije utakmice prekrižio Benjanija za sva buduća izvođenja jedanaesteraca. "Benjani je dao sve od sebe tijekom utakmice, kao i obično, ali što se tiče jedanaesteraca - neće ih više izvoditi", kazao je bijesni Redknapp.

"Bilo je planirano da Kranjčar ili Muntari izvode jedanaesterac i žao mi je što se to nije dogodilo", priznao je. "Iako je Kanu ušao s klupe kao pričuva, niti njemu nakon promašenog jedanaesterca protiv Liverpoola nije dozvoljeno izvoditi kaznene udarce. Bio sam sretan kad sam vidio da je Niko uzeo loptu, ali očito ju je Benjani uzeo od njega."

Benjani nakon utakmice nije prošao bez kritike svog menadžera. "Naravno da je dobio jezikovu juhu, rekao sam mu što ga ide. Doduše, u posljednje vrijeme u odličnoj je formi i stvarno puno radi za momčad tako da mi je sad pomalo i žao što sam vikao na njega", priznao je Redknapp.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!