Tenis

Grosjeanu dvije, Zovko bez titule

Kristian Hohnjec • nedjelja, 28.10.2007.

Sebastien Grosjean pobjednik je 680 tisuća dolara vrijednog ATP turnira u Lyonu. 29-godišnjak je u finalu nadigrao svog sunarodnjaka Marca Gicquela sa 7:6(5), 6:4. To je prva Grosjeanova titula od 2002., ukupno četvrta u karijeri. Lovro Zovko poražen je u finalu parova...

Grosjean je na putu do naslova iskoristio jednu od tri break lopte za slavlje sa 7:6(5), 6:4. Finale je trajalo sat i 36 minuta, a pobjednik je ispalio 17 asova. "Vrlo sam zadovoljan kako sam igrao u finalu. Ova sezona nije bila najbolja za mene, stoga je sjajno što sam konačno osvojio naslov i što opet uživam na terenu. Moram zahvaliti svome treneru Bernardu Fritzu, koji je bio tu i kad sam igrao slabo ovog ljeta", rekao je pobjednik.

Gicquelu je ovo bilo drugo finale karijere, ponovno je u Lyonu ostao za korak kratak. Prošle sezone izgubio je od Richarda Gasqueta. "Prošle godine nisam igrao dobro u finalu, ove sam bio bliže pobjedi. Međutim, Sebastien je zadržao visok nivo igre do samog kraja. Bio je ovo pozitivan tjedan za mene, pobijedio sam Robreda i obranio bodove", izjavio je 30-godišnjak.

Pobjednik singla kasnije je dodao titulu i u paru, a nauštrb našeg Davis Cup reprezentativca Lovra Zovka. Par Grosjean/Tsonga bio je bolji od kombinacije Zovko/Kubot sa 6:4, 6:3. Lovro će tako još neko vrijeme morati pričekati na prvu titulu na ATP Touru.

ATP Lyon, 680 tisuća dolara, tvrda, singl, finale: Grosjean (Francuska) - Gicquel (Francuska) 7:6(5), 6:4.

Parovi, finale: Grosjean/Tsonga (oba Francuska) - Zovko/Kubot (Hrvatska/Poljska) 6:4, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!