Tenis

Federer završio i ovu godinu na jedinici

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.10.2007.

Roger Federer pobjednik je ATP turnira u Basela. Pobjedom u Baselu Federer je ujedno i teoretski osigurao prvu poziciju na kraju ove godine što je četvrta godina u nizu da završava na broju jedan...

Četvrtu godinu zaredom Roger Federer je na kraju godine najbolji tenisač svijeta. Ništa neočekivano, a potvrda prve pozicije stigla je pobjedom na ATP turniru u Baselu na domaćem terenu. Bez obzira na rezultate u Parizu i Šangaju, Federer će biti najbolji na kraju sezone.

A pobjeda u Baselu stigla je u finalu protiv Jarkka Nieminena. Niti iz osmog pokušaja Nieminen nije uspio parirati Federeru i upisao je poraz. Očekivanu pobjedu prv tenisač svijeta ostvario je rezultatom 6:3, 6:4 za tri minute više od sat vremena.

U prvom setu Federer je odmah na startu napravio break i poveo 3:0 te s lakoćom dovršio posao u otvarajućem setu za 27 minuta. Niti u drugom setu nije bilo previše neizvjesnosti, Nieminen je tek statirao, a Federer je sigurno išao prema pobjedi.

"Uvijek je poseban osjećaj pobijediti na svom terenu. Još kao dijete, kada sam bio sakupljač loptica na ovom turniru, sanjao sam da na ceremoniji proglašenja budem u glavnoj ulozi. Dobro sam odigrao finalni meč i sve sam riješio već na startu. Kada sam stigao do rane prednosti, bilo je puno lakše", rekao je nakon meča Federer.

ATP Basel, finale:
Roger Federer (Švicarska, 1) - Jarkko Nieminen (Finska) 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!