Rukomet

Poljaci u drugom pokušaju pokorili Njemačku

Vedran Stilin • ponedjeljak, 29.10.2007.

Nakon što su početkom godine poraženi u finalu Svjetskog prvenstva protiv domaćina Njemačke, rukometaši Poljske došli su na svoje u Superkupu svladavši Švedsku u dramatičnoj završnici…

Pred oko 7100 gledatelja u dortmundskoj dvorani Šveđani bolje otvaraju susret te u prvim minutama imaju prednost 4:2. Ipak, momčad bivšeg proslavljenog igrača Bogdana Wente se u nastavku utakmice budi te ne dopušta značajnije odvajanje njihovih suparnika što rezultira minimalnim vodstvom Šveđana nakon 30 minuta (15:14).

To minimalno vodstvo u prvom dijelu drugog poluvremena iznenada postaje velika opasnost za poljski sastav jer u prvih šest minuta ne uspijevaju pronaći put ka švedskoj mreži što dovodi do rezultatskog odvajanja (19:14). Tako je bilo sve do 22:18 kada Šveđani po prvi puta tijekom susreta pokazuju nemoć u igri pred suparničkim vratima, a rezultat toga bilo je novo izjednačenje (22:22).

Poljake kao da je to izjednačenje zadovoljilo jer su još jednom dopustili svojim protivnicima da pobjegnu na tri pogotka razlike (26:23) te je sve upućivalo ka slavlju švedskog sastava.

Ipak, pravi rasplet ove nesvakidašnje drame gledamo u posljednjim minutama susreta kada prvo Poljska uspijeva ponovno dostići zaostatak te nakon pogođene vratnice Jonasa Kaellman u posljednjoj minuti utakmice doći do posjeda lopte.

Wenta tada zove minutu odmora i slaže akciju za konačno slavlje njegovog sastava. Odluka je pala na Mariusza Jurašika čiji udarac šest sekundi prije kraja donosi veliko slavlje i ujedno novu potvrdu sjajne poljske generacije koja će igrati važnu ulogu na predstojećem Europskom prvenstvu u Norveškoj.

Najviše pogodaka za pobjednički sastav postigao je Bielecki (7), dok je Šveđane predvodio Carlsen (5 golova).

Dortmund, finale Superkupa:
Poljska - Švedska 27:26

Dortmund, utakmica za treće mjesto:
Njemačka – Rusija 36:27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!