Nogomet

Sjajan povratak Klasnića, Šimunić tragičar

Petar Plevnik • utorak, 30.10.2007.

Iako je prva večer 1/16 finala Njemačkog kupa donijela dva iznenađenja, ispadanje Bochuma od Alemannije te Herthe od trećeligaša Wuppertalera, uz crveni karton Josipa Šimunića, glavna vijest svakako je povratak Ivana Klasnića, koji je odigrao odličan susret za amatersku momčad Werder Bremena, pokazavši kako priče o povratku ozbiljnom nogometu postaju stvarnost...

Nakon što je odradio prijateljski susret za amatersku momčad Werdera, Ivan Klasnić večeras je po prvi put odigrao službenu utakmicu nakon transplatacije bubrega, nastupivši za amatersku momčad Werdera u dvoboju protiv svog nekadašnjeg kluba St. Paulija. Trener amaterske momčadi Thomas Wolter od prve do 67. minute pružio je prigodu hrvatskom reprezentativcu, za što mu se Klasnić odužio sjajnom igrom, asistiravši za prvi i sudjelovaši kod drugog pogotka Werdera, koji je prolaz izborio boljim izvođenjem 11-eraca.

Najveće iznenađenje dogodilo se u Wuppertalu, gdje je domaći trećeligaš sa 2:0 iz natjecanja izbacio Herthu. Nagovještaj iznenađenja bilo je isključenje Šimunića u 75. minuti, a igrača više domaćini su iskoristili najprije u 81. minuti, kada Lintjens dovodi Wupeertaler u vodstvo, da bi pet minuta kasnije Jerat svojim pogotkom upotpunio senzaciju.

Od natjecanja se oprostio i Bochum, na gostovanju kod drugoligaša Alemannije. Iako su gosti u Aachenu poveli u 21. minuti autogolom Ebbersa, u nastavku susreta Alemannia pogocima Milchrauma, Pecke i Ebbersa dolazi do potpunog preokreta, pa je sve što su gosti uspijeli napraviti bio pogodak Drseka za 3:2. Hrvoje Vuković i Ivo Iličević nisu nastupili za svoje momčadi.

U ostalim susretima najviše neizvjesnosti bilo je u prvoligaškom obračunu Schalkea i Hannovera, u kojem su domaćini tek nakon produžetaka, zahvaljujući autogolu Enkea u 97. te pogotku Kuranyija u 119. minutim, izborili prolaz dalje. Ivan Rakitić započeo je od prve minute za Schalke, no u 55. minuti trener domaćina Mirko Slomka zamijenio ga je Dancem Lövenkrandsom.

Njemački kup, 1/16 finala, 30.10.2007.:
München 1860 - Mainz 2:1, Karlsruhe - Wolfsburg 0:1, Schalke - Hannover 2:0 (pr.), Hansa Rostock - Offenbach Kickers 6:0, Werder Bremen II - St.Pauli 4:2 (pen.), Wuppertal - Hertha 2:0, Aachen - Bochum, 3:2, Hoffenheim - Greuther Fürth 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!