Zimski sportovi

Pittsburgh bolji od Minnesote, Atlanta iznenadila

Krešimir Ferlak • srijeda, 31.10.2007.

Utorak je donio pet utakmica na programu. Nekako je postalo uobičajeno u zadnjih par večeri da gostujuće ekipe lakše dolaze do pobjeda. Tako je bilo i sinoć, 4 od 5 utakmica pobijedili su gosti...

Prvi put otkako je postao profesionalni igrač, Sidney Crosby se vratio u Minnesotu. I bio je to povratak za pamćenje. Tri asistencije i pogodak za Crosbya u 4:2 pobjedi Penguinsa nad Wildom. Sid je dakle sudjelovao kod svakog pogotka svog kluba, a puno je pomogao i Evgeni Malkin koji je pridodao dva gola i asistenciju. Vrlo vrijedna pobjeda Pittsburgha i čak četvrti poraz za redom za Minnesotu koja ulazi u sve veće probleme.

U Montrealu, Atlanta je izvukla četvrtu pobjedu ove sezone.Belle Center u Montrealu nije mjesto gdje se lako pobjeđuje, ali Thrashersi su se ipak izvukli. Vodili su 2:1 do dvije minute prije kraja, kada Chris Higgins izjednačuje. Išlo se sve do izvođenja penala, gdje pobjedu svojoj Atlanti donosi njihov trenutno glavni igrač Ilya Kovalchuk. Montreal je ovim ipak neočekivanim porazom prekinuo svoj pobjednički niz od četiri utakmice.

U Edmontonu su Detroit Red Wingsi stigli do nove pobjede. Pobjednički gol je zabio mladi Finac Valtteri Filppula, samo 35 sekundi prije kraja utakmice. Bila je to prilično izjednačena utakmica, no ipak su gosti bili bolji za taj jedan gol i zasluženo slavili. Henrik Zetterberg je postigao prvi gol za Detroit čime je nastavio svoj niz od 13 utakmica zaredom u kojima je ostvario barem jedan poen.

U Calgaryju je domaćim predvođen kapetanom Jaromeom Iginlom razbio Nashville sa 5:1, Calgary sve bolje igra i opasno prijeti Minnesoti na vrhu divizije.U petoj utakmici programa, St.Louis je iznenađujuće poražen na domaćem ledu od Phoenix Coyotesa Waynea Gretzkog .

NHL, Rezultati : Minnesota – Pittsburgh 2:4, Montreal – Atlanta 2:3 (SO), St.Louis – Phoenix 1:2, Edmonton – Detroit 1:2, Calgary – Nashville 5:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!