Košarka

Maccabi testira nepobjedive

Kristian Hohnjec • srijeda, 31.10.2007.

Uz utakmicu Unicaje i Cibone najzanimljiviji sraz 2. kola skupine B trebao bi se odigrati u Vilniusu, gdje gostuje Vujčićev Maccabi. U preostalim susretima Efes će tražiti prvu pobjedu protiv posrnulog Milana, a Le Mans je domaćin Arisu...

Efes Pilsen - Armani Milano (srijeda, 19.15 sati)

Unatoč zabrinjavajućem domaćem porazu od Turk Telekoma (71:86), Efes Pilsen favorit je protiv Armani Milana. Momčad Davida Blatta pokušat će ublažiti slab start uzrokovan mnogobrojnim novim igračima i odutnošću poznatog stratega s bazičnih pripremama. Milano je negativnu seriju prekinuo ovog vikenda u derbiju s također posrnulim Bennetonom (88:84), a novi trener Attilio Caja nadat će da Sesay i Vukčević mogu ponoviti nedjeljnu šutersku raspodiju (10 trica kombinirano). Prva zvijezda Milana Danilo Gallinari i dalje je izvan "stroja".

Lietuvos Rytas - Maccabi Tel Aviv (četvrtak, 20:45 sati)

Kattaseva momčad još uvijek je daleko od forme. Nakon tijesne pobjede nad Le Mansom, preko vikenda su se mučili i s Nahariyom (90:87). Iako ne u idealnom stanju, Nikola Vujčić pruža standardno dobre partije i to je jedna od rijetkih stvari na koje se novi trener Maccabija može osloniti. Pridošli Amerikanci Fizer i Cummings osciliraju. Lietuvos Rytas je ove sezone još uvijek neporažen (5-0 u Baltičkoj ligi), a Euroligu su otvorili pobjedom u Milanu. Trifunović je preko vikenda dozirao minutažu, pa je tako utakmicu protiv Šiauliaja kao najbolji strijelac okončao mladi šuter Gečevičius (12 poena).

Le Mans - Aris (četvrtak, 20:30 sati)

Le Mans ima jedan od, ako ne i najskromniji roster u ovogodišnjem izdanju Eurolige. U francuskom prvenstvu upisali su već treći poraz na gostovanju kod Orleansa. Rijetka dobar stvar za trenera Collena igra je mladog krila Nicolasa Batuma. Aris je također poražen preko vikenda. Na solunskom parketu izgubili su derbi od Olympiacosa. Poznati su kao momčad koja igra mnogo slabije na gostovanjima, a Herbert će ponovo moći računati na američko krilo Reyshawna Terrya.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!