Rukomet

Kvalifikacije u Litvi, Slovačkoj i Češkoj

Ivana Strahija • srijeda, 31.10.2007.

Poznate su i posljednje sitnice vezane uz kvalifikacijske turnire za Euro 2008 za žene. Tri će se kvalifikacijska turnira igrati u Litvi, Slovačkoj i Češkoj, od 27. studenog do 2. prosinca. Od 16 reprezentacija iz svake će grupe u play-off Europskog prvenstva po tri ekipe.

U Litvi u grupi 1 će uz domaće igrati i Bijelorusija, Island, Bosna i Hercegovina, Grčka i Izrael. Slovačka će ugostiti Portugal, Crnu Goru, Azerbajdžan i Švicarsku, dok će u grupi 3 igrati domaćin Češka te Turska, Latvija, Bugarska i Italija. Po tri najbolje plasirane reprezentacije dobivaju priliku natjecanja u play-offu za Euro 2008, koji se u prosincu iduće godine igra u Makedoniji.

Da podsjetimo, za glavni su turnir Eura ulaz bez kvalifikacija ostvarili Norveška (branitelj titule europskog prvaka) te reprezentacije koje su na Euru 2006 osvojile drugo do peto mjesto: Rusija, Francuska, Njemačka i Mađarska, kao i domaćin Makedonija.

Direktan ulazak u play-off dobile su reprezentacije Austrije, Hrvatske, Španjolske, Poljske, Rumunjske i Ukrajine zbog svoj plasmana na Svjetsko rukometno prvenstvo u Francuskoj. Dodatno pravo direktnog ulaska u razigravanja dobile su i Švedska, Danska, Srbija, Nizozemska i Slovenija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrolSP 2009.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!