Nogomet

Guela ugrabio pruženu priliku

Zoran Zdelar • četvrtak, 01.11.2007.

Doveden je u Maksimir Franck Manga Guela kao veliko pojačanje, ali sve do ovog tjedna nije dobio pravu priliku. Branko Ivanković tek je sad procijenio kako je Guela spreman za igru od prve minute i bio je potpuno u pravu. Guela je pruženu priliku ugrabio i izluđivao Interovu obranu svojim prodorima. Stvorila se velika gužva u veznom redu Dinama i neće Ivanković imati lak zadatak odlučiti koga izbaciti nakon što se vrati Modrić...

Slika 1 od 2.

Vratar

Danijel Subašić (Zadar) – Mladi vratar Zadra ne prestaje plijeniti pažnju svojim dobrim obranama. Bio je nedvojbeno prvo ime svoje momčadi u susjedskom derbiju na Šubićevcu. Sve je pokušaje domaćih igrača sigurno zaustavljao bez većih problema. Najviše problema zadavao mu je Vitaić dalekometnim pokušajima, ali niti njemu nije dozvolio da ga svlada.

Obrana

Carlos (Dinamo) – Branič kojeg Dinamovi navijači možda i ne obožavaju previše ovog je tjedna bio izuzetno dobar. Iskoristio je pruženu priliku, bio je iznimno siguran u obrambenim zadatcima, a nerijetko se upuštao i u napad. Rezultat toga je i asistencija Sammiru za vodeći pogodak.

Ivan Medvid (Cibalia) – Nema sumnje tko je nakon Malčića ove srijede bio najbolji nogometaš u dresu Cibalije. Iako igra u posljednjoj liniji, nerijetko je znao odlaziti na drugu polovicu terena i to nije prošlo bez rezultata. Bio je asistent za drugi pogodak svoje momčadi, a njegovi suigrači mogli su iskoristiti i još nekoliko njegovih vrlo dobrih dodavanja.

Andrija Balajić (Varteks) – Otkako je stigao u Varteks, Andrija Balajić se odlično uklopio u sastav. Svojim znanjem i iskustvom ponovno je predvodio domaću obranu. Osim toga, opasan je bio i u napadu konstantno prijetivši svojim ubačajima. Može biti vrlo zadovoljan svojim nastupom u 14. kolu 1. HNL.

Veza

Mate Jajalo (Slaven Belupo) – "Izum" Krune Jurčića presudio je dvoboj sa Zagrebom. Mladi veznjak tek što je lopta krenula s centra na početku utakmice sjajno se probio preko pola igrališta i vrlo lijepo zatresao mrežu Zagreba. Gol iz 13. sekunde vjerojatno će dugo pamtiti tim više što su uspjeli sačuvati vodstvo u preostalih 89 minuta.

Goran Rubil (Hajduk) – Nogometaš koji je dio karijere proveo i u francuskom Le Championnatu bio je vrlo dobar protiv Cibalije. Njegov će dobar učinak zasjeniti nepovoljan rezultat, ali igrom može biti iznimno zadovoljan. Osim toga, bio je i strijelac za vodstvo svoje momčadi već u 8. minuti.

Miljenko Mumlek (Varteks) - Ponovno najbolji na terenu kad igra Varteks. Izravno je asistirao Mujanoviću za vodeći pogodak i Papi za drugi pogodak, a u još nekoliko navrata stvorio odlične prilike svojim suigračima. Uz malo sreće, mogao je i sam zatresti mrežu te tako mnogo ranije riješiti pitanje pobjednika u lokalnom derbiju.

Aleksandar Šolić (Osijek) – U derbiju kola na Kantridi između Rijeke i Osijeka bilo je mnogo igrača s solidnim nastupom, a možda se tek malo više od ostalih svojim prodorima istaknuo Aleksandar Šolić. Napadači Osijeka trebali su njegova dodavanja iskoristiti kako bi riješili utakmicu, ali loš dan mladog Nikšića ipak je bio presudniji. Njegovu asistenciju za pogodak iskoristio je tek Hrnčević.

Franck Manga Guela (Dinamo) – Nogometaš koji je u Dinamo stigao iz grčke Kerkyre trebao je možda i prije dobiti veću priliku od Branka Ivankovića. No, Dinamov trener procijenio je tek sada da je stiglo njegovo vrijeme i u potpunosti je pogodio. Guela je protiv Intera bio odličan, postigao je pogodak i asistirao Šokoti, a imao je uz to i velik broj sjajnih prodora te dodavanja.

Napad

Mario Mandžukić (Dinamo) – Mandžukić je možda i najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela 1. HNL. U Zagrebu je bio vrlo dobar, ali tek otkako je stigao u Dinamo je pokazao svu raskoš svog talenta. Nastavlja s iznimno dobrim igrama, a protiv Intera se upisao jednom u listu strijelaca, a taj pogodak bi vrlo lako mogao kandidirati za jednog od najljepših ove sezone.

Željko Malčić (Cibalia) – Ovaj napadač ne prestaje oduševljavati fanove nogometa. Stigavši iz županijske lige prilagodio se prvoligaškom nogometu gotovo bez ikakvih problema i nerijetko se upisuje u listu strijelaca. Na utakmici s Hajdukom našao se dva puta na pravom mjestu i s iznimno malene udaljenosti je zatresao mrežu, a imao je još jednu sjajnu priliku koju nije uspio iskoristiti.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!