Nogomet

Tko će nastaviti niz?

Ivana Jurica, Goran Tomičić • petak, 02.11.2007.

Slaven Belupo je u 15. kolu prvenstva domaćin Šibeniku. Zanimljivo će biti vidjeti koja će momčad nastaviti niz dobrih rezultata, Slaven Belupo seriju domaćih pobjeda ili Šibenik koji se pokazao kao momčad koja teško gubi u gostima...

"Zbog žutih kartona ne možemo računati na Kristića, a Jurić se ozlijedio u utakmici sa Zagrebom. Poziciju stopera igrat će Poldrugač, a u vezni red ulazi Posavec. Moguće je da od prve minute utakmicu započne i Šehić. Protiv Šibenika ćemo kroz posjed lopte u sredini terena nastojati doći do prigoda i ostvariti pobjedu kojom bismo potvrdili bodove od srijede i odvojili se od sredine ljestvice", izjavio je Krunoslav Jurčić za službenu stranicu kluba.

Dakle, ispred vratara Iveše u sredini obrane će biti Radeljić i Poldrugač, a bokovi će vjerojatno pripasti Šikliću i Radičeku. Veza također ne nudi mnogo dvojbi. Sopić i Poljak su siguran trenerov izbor, a mjesto je utvrdio i Jajalo. Umjesto ozlijeđenog Jurića u igru će Posavec, a napadači su Vručina i vjerojatno Šehić.

Jasan je cilj domaćina, ovaj sastav će tražiti sedmu domaću pobjedu u prvenstvu. Posljednji susret ove dvije momčadi odigrale su u Šibeniku 11. kolovoza ove godine, a Slaven Belupo je pobijedio s 2:0 golovima Šehića i Sopića.

Već sedmi neodlučeni rezultat u 14 kola zabilježili su nogometaši Šibenika. Posljednji u srijedu na Šubićevcu protiv hita jeseni Zadra koji niti u jednom trenutku nije opravdao taj svoj epitet. Nemogući vremenski uvjeti i brojni ozlijeđeni igrači nisu išli na ruku Kalinićevoj momčadi.

Podugačka je lista onih na koje trener Kalinić nije mogao računati u Zagrebu ili protiv Zadra: Raič, Roglić, J. Bulat, Runje, Gabriel, Jambrušić Brgles, kartonirani Milanović, dok su Kulušić i Vitaić igrali ozlijeđeni. Veliki bi to bio udarac i puno jačim momčadima, a kamoli ne Šibeniku koji nema dugu klupu.

U posljednja tri prvenstvena susreta (Dinamo, Zagreb, Zadar) Šibenčani su postigli tek jedan pogodak (Jambrušić u Zagrebu) i primili pet golova. Evidentno je da je momčad, nakon dva teška ogleda sa zagrebačkim Dinamom, iscpljena stalnim igranjem, srijeda-subota-srijeda, te da fizički nije bila u mogućnosti nastaviti sa svojim prepoznatljivim presingom od prve minute, što je zaštitni znak ove momčadi.

Remijem protiv Zadra Šibenik se podigao za jedno mjesto na tablici, no, od pretposljednjeg Varteksa dijele ga samo četiri boda. A već u subotu gostuju u Koprivnici kod Slaven Belupa sa kojim nemaju dobra iskustva (tek dva neodlučena rezultata u Koprivnici), a koji ih je na početku prvenstva pobijedio i na Šubićevcu.

Koji će sastav istrčati potpuno je neizvjesno prognozirati. Puno je ozlijeđenih i umornih, pa će trener Kalinić vjerojatno biti prisiljen još jednom na teren poslati jedanaestoricu koja nije baš često igrala zajedno. Zasigurno neće nastupiti Stipe Lapić koji ima tri žuta kartona i Nikola Đira koji odrađuje posljednju od tri utakmice kazne zbog crvenog kartona protiv Dinama.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!