Tenis

Traži se još jedan

Branimir Korać • petak, 02.11.2007.

Poznato je sedam sudionika Masters Cupa u Šangaju. U petak je porazima Robreda, Murraya i Južnog Masters osigurao i Fernando Gonzalez dok će već subota možda dati i posljednjeg sudionika završnog turnira sezone...

Uzbudljiv četvrtfinalni dan na Masters Series turniru u Parizu otvorili su Marcos Baghdatis i Tommy Robredo. U izravnom dvoboju za ostanak u igri za nastup u Šangaju Baghdatis je slavio s dva puta po 6:4. Cipranin je pokazao kako je opasniji od Robreda na ovoj podlozi, upisao pobjedu zahvaljujući po jednom breaku u svakom setu te tako ostao u igri za Masters.

"Ovo mi je najbolje odigran turnir u dugo vremena. Razmišljam pozitivno i zato dobro igram, čak i ako ne odem na Masters neću biti razočaran. Znam da sam dosta napredovao i dosta naučio ove godine i presretan sam", komentirao je nakon pobjede Baghdatis.

Slijedio je dvoboj dvojice igrača koji se ne opterećuju osiguranjem Masters. David Nalbandian, iako je osvojio Madrid i u Parizu ponovno nadigrao Rogera Federera, neće u Šangaj, a David Ferrer nastup na Mastersu već je osigurao. Bez razmišljanja o Mastersu, igrajući isključivo za napredovanje u turnir, ponudili su odličan meč. Prva dva seta završila su na svaku stranu s po 7:3 u tie-breaku da bi u trećem setu Nalbandian odigrao odlično i sa 6:2 prošao u polufinale.

"Ovo je bio strašno težak meč, visokog intenziteta. Početkom trećeg seta na obojici se osjetio veliki umor, ali ja sam brže prebrodio krizu i otišao do pobjede", rekao je Nalbandian.

Mihail Južnji neće igrati na Masters Cupu u Šangaju. U igri za odlazak držala ga je pobjeda protiv Rafaela Nadala, ali drugi igrač svijeta odigrao je na vrlo visokoj razini i sa 6:4, 6:2 prošao u polufinale. Nadal je na pressici nakon meča bio izuzetno zadovoljan. "Presretan sam igrom u ovom meču. Ne toliko samom pobjedom koliko igrom, napokon sam odigrao odličan turnir i spojio dva sjajna meča na ovoj podlozi što je ohrabrenje uoči Šangaja".

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Richard Gasquet na korak je do osiguranja Mastersa. Za to će mu trebati polufinalna pobjeda protiv Davida Nalbandiana ili neosvajanje turnira Marcosa Baghdatisa koji će u polufinalu imati težak posao protiv Rafaela Nadala.

Iz igre je otpao Andy Murray porazom u čudnom meču s Gasquetom. Prvi set uzeo je Gasquet da bi Murray uzvratio sa sjajnom igrom u drugom setu i visokih 6:0. U trećem setu brzo je Britanac ušao u minus i Gasquet je uzeo dvostruku pobjedu - ušao u polufinale Pariza i eliminirao Murraya iz igre za Šangaj.

Masters Cup Pariz, četvrtfinale:
David Nalbandian (Argentina) - David Ferrer (Španjolska, 5) 7:6(3), 6:7(3), 6:2, Richard Gasquet (Francuska, 10) - Andy Murray (Velika Britanija, 15) 6:3, 0:6, 6:4, Marcos Baghdatis (Cipar) - Tommy Robredo (Španjolska, 8) 6:4, 6:4, Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Mihail Južnji (Rusija) 6:4, 6:2.

Masters Series Pariz, parovi, četvrtfinale:
Simon Aspelin/Julian Knowle (Švedska/Austrija, 6) - Jordan Kerr/Andre Sa (Australija/Brazil) 7:6(3), 6:3, Arnaud Clement/Mickael Llodra (Francuska/Francuska, 8) - Jonas Bjorkman/Maks Mirnji (Švedska/Bjelorusija, 3) 6:2, 6:2, Daniel Nestor/Nenad Zimonjić (Kanada/Srbija, 2) - Paul Hanley/Kevin Ullyett (Australija/Zimbabve, 7) 7:6(5), 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!