Rukomet

Bez bodova u Danskoj

Ivan Ambroš • subota, 03.11.2007.

U drugom kolu grupe A Lige prvakinja Podravka Vegeta je u Danskoj poražena od Slagelsea 27:19 (14:8). Drugi susret u skupini između Cementos La Union Ribarroje i Gyora je završio rezultatom 28:31 (13:18) u korist Mađarica...

Slagelse – Podravka Vegeta 27:19 (14:8)

Danska, Helsingoer, 2000 gledatelja

Suci: Vaclav Kohout i Petr Novak (Češka)

Slagelse: Friis (4), Leganger (17+2); Melgaard 1, Pedersen 3, Loft, Svensson, Smith-Nielsen 3, Krogshede, Savić 4, Obradović, Batinić 9(2), Bulatović 1, Turey 6(1), Ognjenović. Trener: Anja Andersen.

Podravka Vegeta: Stančin (6), Jelčić (8+1); Öri, Kožnjak, Palčić 3, Todorovska, Lovrak, Zebić, Gaće 2(2), Horvat 1, Franić 1, Pasičnik 4, Bulath 6(1), Tatari 2. Trener: Zdravko Zovko.

Sedmerci: Slagelse 3(3), Podravka Vegeta 9(3).

Isključenja: Slagelse 12 min (Loft 2+2+2, Savić, Krogshede), Podravka Vegeta 6 min. (Palčić, Kožnjak. Bulath).

Igračica utakmice: Cecilia Leganger (Slagelse).

Podravka se dobro držala na početku i na krilima raspoložene Bulath čak i vodila. Međutim sredinom prvog poluvremena Slagelse je stisnuo obranu, a kod naših rukometašica nije bilo hrabrosti i odlučnosti da se ozbiljnije ugroze vrata raspoložene Cecilie Leganger. Najviše zbog velikog broja Podravkinih pogrešaka prvo je poluvrijeme završilo s velikom prednosti domaćih rukometašica od 14:8.

U drugom poluvremenu Dankinje nastavljaju s pritiskom i ubrzo dolaze do rezultata 19:10. Naše prvakinje nastavljaju s greškama i u tim je trenucima pobjednik bio odlučen. Do kraja su Koprivničanke uspjele samo smanjiti razliku na konačnih 27:19. Anita Bulath je postigla šest golova za našu ekipu i ponovo bila najbolja igračica Podravke Vegete, što i nije loše, ali je loše što joj se nitko drugi nije pridružio. Za Slagelse je Leganger skupila 18 obrana, od toga i dva obranjena sedmerca. Najbolji strijelac danske ekipe je bila Ana Batinić s devet golova.

U drugom je susretu grupe A Cementos La Union Ribarroja poražena od Gyora 28:31 (13:18). Lošom obranom i neučinkovitim napadom Španjolke se nisu mogle suprotstaviti nadmoćnijim Mađaricama. Gyor je već u prvom poluvremenu odradio posao, a u drugom poluvremenu su već imale velikih sedam golova prednosti 14:21. Pred sam kraj utakmice gošće se opuštaju a Ribarroja uspjeva smanjiti razliku na konačnih 28:31. Najbolje igračice su među Mađaricama bile Gorbicz s 12 golova i Verten sa sedam, dok je jedina raspoložena među Španjolkama bila Brauer sa sedam golova.

Nakon prva dva kola situacija u grupi A je puno jasnija. Veliki favorit za osvajanje prvog mjesta je mađarski Gyor koji ima četiri boda, dok je Slagelse dokazao da je i bez ozljeđenih igračica po svojoj kvaliteti iznad Podravke i Ribarroje. Kako je Zdravko Zovko napomenuo na početku Lige prvakinja, treće mjesto u grupi ne bi bio neuspjeh. No, još su četiri kola pred nama i sigurno je da će strateg Koprivničkih rukometašica učiniti sve da Podravka osvoji drugo mjesto, koje bi našim prvakinjama osiguralo prolaz među osam najboljih ekipa Europe.

Liga prvakinja, grupa A, drugo kolo:
Slagelse – Podravka Vegeta 27:19
Cementos La Union Ribarroja – Gyor 28:31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!