Tenis

Nadal uručio pozivnicu Gasquetu

Branimir Korać • subota, 03.11.2007.

Poznati su svi sudionici Masters Cupa u Šangaju. Porazom u polufinalu Masters Series turnira u Parizu Marcos Baghdatis oprostio se od Šangaja, a tamo se kvalificirao, bez obzira na neulazak u finale Pariza, Richard Gasquet...

Rafael Nadal i David Nalbandian igrat će za naslov pobjednika Masters Series turnira u Parizu. Ovo finale ujedno znači kako je osmo mjesto u borbi za Šangaj zauzeo Richard Gasquet koji tako ostvaruje svoj prvi plasman na Masters Cup.

Marcos Baghdatis bio je dvije pobjede udaljen od Šangaja, ali nije uspio ostvariti taj rezultat. Rafael Nadal u polufinalu Pariza nije imao milosti, odigrao je još jedan vrlo dobar meč i eliminirao Baghdatisa iz turnira i utrke za Šangaj.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Prvi set otišao je na stranu Baghdatisa koji se činio puno motiviranijim u tom razdoblju igre. Međutim već u drugom setu suočava se sa sve većim problemima protiv upornog Nadala koji preuzima inicijativu i s osnovne linije "razvaljuje" Cipranina. Treći set posve je bio na strani Nadala, Baghdatis je dosta pao i sa 6:3 gubi set i meč.

Poraz Baghdatisa skinuo je teret s leđa Richardu Gasquetu koji više nije "morao" svladati Nalbandiana. Gasquet je i zaigrao nešto opuštenije, Argentinac je odigrao još jedan sjajan meč i pokazao da ima za čim žaliti jer po kvaliteti igre njegovo mjesto je na završnom turniru u svakom slučaju. No slabi rezultati u većem dijelu sezone odnijeli su mu priliku da se tamo i plasira.

Danas je s Gasquetom izašao lako na kraj, slavio je sa 6:2, 6:4, a pobjeda je mogla biti i uvjerljivija.

Masters Series Pariz, polufinale:
David Nalbandian (Argentina) - Richard Gasquet (Francuska, 10) 6:2, 6:4, Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Marcos Baghdatis (Cipar) 4:6, 6:4, 6:3.

Sudionici Masters Cupa

1. Roger Federer (Švicarska) 1306
2. Rafael Nadal (Španjolska) 1107*
3. Novak Đoković (Srbija) 894
4. Nikolaj Davidenko (Rusija) 545
5. Andy Roddick (SAD) 466
6. David Ferrer (Španjolska) 450
7. Fernando Gonzalez (Čile) 381
8. Richard Gasquet (Francuska) 366.

* još uvijek u turniru...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!