Vodeni sportovi

Novi rekordi u ronjenju na dah

HINA • nedjelja, 04.11.2007.

Na četvrtom pojedinačnom svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah u dubinskim disciplinama (Constant Weight i Constant No Fins), koje se održalo u Egiptu na Crvenom moru u gradu Sharm el Sheikh, Veljano Zanki zaronio je na 76 metara te postavio novi nacionalni rekord u Constant Weightu...

Na prvenstvu je nastupilo 100 natjecatelja iz 29 zemalja svijeta, a hrvatsku AIDA reprezentaciju u ronjenju na dah predstavljali su Mia Rizner, Veljano Zanki i Tomislav Sviličić.

Constant Weight je disciplina u kojoj ronilac zaranja u dubinu s konstantnim opterećenjem uz pomoć peraja/monoperaje. Constant No Fins je disciplina u kojoj ronilac zaranja u dubinu s konstantnim opterećenjem na vlastitu snagu bez peraja.

Zanki je već prvog natjecateljskog dana zaronio je na 76m dubine i postavio novi nacionalni rekord s kojim je osvojio 13. mjesto na svjetskom prvenstvu.

Na žalost Mia Rizner i Tomislav Sviličić prvog dana prvenstva nisu imali sreće te nisu ostvarili najavljene rezultate.

Višestruki svjetski rekorder Austrijanac Herbert Nitsch potvrdio je sjajnu formu te zaronivši na 112m dubine osvojio svjetsko zlato i postavio novi svjetski rekord. U ženskoj konkurenciji slavila je Britanka Sara Campbell sa 88m dubine.

Najbolji natjecatelji nakon prvog dana natjecanja u disciplini Constant Weight su:

Žene:
1. Sara CAMPBELL, GBR, -88 m
2. Annelie POMPE, SWE, -77 m
3. Maria LIVBJERG, DEN, -63 m

Muškarci:
1. Herbert NITSCH, AUT, -112 m (svjetski rekord)
2. David MULLINS, NZL, -110 m
3. Carlos COSTE, VEN, -103 m

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!