Nogomet

Ivankovićeva obljetnica

Vedran Attias • nedjelja, 04.11.2007.

Trener Dinama Branko Ivanković došao je na konferenciju za novinare direktno s mise koja je već postala nedjeljna tradicija u Modrom klubu. Pričao je o sljedećoj utakmici s Baselom, o stanju svoje momčadi, o gostima...

Na zadnjoj utakmici Basela bio je pomoćni trener Dinama Rajko Magić čija je opažanja prenio Ivanković: "Svjesni smo snage Basela koji je jučer zabilježio pobjedu nad Grasshoppersom 2:0. Grasshoppers je kontrolirao veći dio utakmice, a vrlo dramatično bilo je u završnici kada su gosti sve karte bacili u napad i, na kraju, dobili gol iz kontre. Ova pobjeda nad vječnim rivalima sigurno će puno značiti samim igračima Basela."

Dinamova skupina u Ligi Uefa je vrlo jaka, a to potvrđuju i ljestvice domaćih prvenstava: "Basel i Dinamo su prvi, HSV drugi, Rennes treći, a Brann je prvak i to pokazuje kako su to sve jake momčadi." Naglasio je važnost prve utakmice u natjecanju: "Mi tu utakmicu tretiramo kao najvažniju, jer ona može bitno odrediti našu situaciju u skupini. Siguran sam kako će to prepoznati naši navijači i biti dodatna pomoć. Izuzetno respektiramo momčad Basela, ali naši ciljevi i ambicije su prolaz u daljnje natjecanje."

U Vinkovcima je vrlo bitan igrač Dinama Nikola Pokrivač dobio neugodan udarac u list, ali trener se nada kako neće morati tražiti zamjenu za standardnog igrača prve momčadi: "To je bolna ozljeda, ali ja očekujem kako će on biti spreman za Basel, jer bi nam njegovo ne igranje bilo veliki hendikep. Uopće ne razmišljam što napraviti ako on neće biti spreman." Napadač Boško Balaban i dalje je vrlo upitan. Ozljeda mišića i dalje nije sanirana i vjerojatnije je kako neće biti spreman za četvrtak, a svi ostali igrači su odradili jutarnji trening bez problema.

S formom svoje momčadi je zadovoljan: "Jučer je bila vrlo teška utakmica zbog terena. Igrači izvlače maksimum snage i svježine i vrlo sam zadovoljan. Protiv Cibalije smo kontrolirali utakmicu i mogli smo i prije riješiti sve dvojbe." Pohvalio je Guelu i najavio kako konkurira za prvi sastav protiv Basela: "Guela je vrlo blizu prvog sastava. Ja ga tretiram kao igrača prve momčadi, a sad je li on 10., 11, ili 12. igrač to određuju sitnice. On je već pokazao kako je za nas veliki dobitak."

Ima određene dvojbe oko napada: "Mi Baselu moramo zabiti gol. Šokota, Tadić ili Vugrinec je veliko pitanje. Tu procjenu ćemo donijeti poslije, ali naglasio bih kako mi igramo izuzetno efikasno i veliki broj igrača se upisuje u listu strijelaca. Protiv Intera je svaki gol zabio drugi strijelac. Naši zadnji vezni, Pokrivač i Vukojević, zabili su 11 golova ove sezone i to pokazuje kako igramo ofenzivno i svaki naš igrač je opasan za protivnikov gol."

Rekao je trener Modrih i neke taktičke podatke o gostima iz Švicarske: "Basel igra taktiku 4-1-4-1. Ovaj najistureniji napadač je najčešće Streller, a u napadu mu se, u slučaju negativnom rezultata, priključuje Eduardo kao druga špica." Spomenuo je stopera Majstorovića koji svojom snagom i fizičkim predispozicijama može biti vrlo neugodan u skoku kod prekida.

Glavni igrač i kapetan Basela je Ivan Ergić: "Nositelj igre, playmaker i odličan igrač. U zadnjoj utakmici je igrao zadnjeg veznog, ali inače je njegova pozicija centralni vezni. On je glavni igrač i oko njega sve vrti igra Basela."

Vremenska prognoza za četvrtak je dobra i kiše ne bi trebalo biti. Interes za karte pokazuju navijači Dinama iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Italije, Francuske, Australije i Kanade. Prodaja karata ide vrlo dobro i apelira se na navijače da što prije kupe svoju kartu za utakmicu s Baselom.

Dinamov trener u ponedjeljak slavi godinu dana provedenoj na Modroj klupi. Branko Ivanković je tu malu obljetnicu ovako prokomentirao: "Ja sam ponosan i sretan što je Dinamo ostvario ovako dobre rezultate pod mojim vodstvom. Zahvalio bi se svima koji rade u klubu i oko kluba i siguran sam kako smo svi zajedno priuštili navijačima lijepe trenutke, a to je najbitnije jer se nogomet igra zbog navijača."

Branko Ivanković je u godinu dana u Dinamu vodio 35 prvenstvenih utakmica i čak 34 pobijedio. Jedina utakmica koju Dinamo nije pobijedio je ona u Varaždinu gdje su Modri poraženi s 4:3. Ivanković je osvojio prvenstvo i kup, ušao s Dinamom u Ligu Uefa i ostvario nezabilježen niz pobjeda. Treneru Dinama se samo može poželjeti još mnogo ovakvih godina.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!