Tenis

Može li bolje od ovoga?

Ivor Krapac • nedjelja, 04.11.2007.

David Nalbandian je na dojmljiv način zaokružio još jedan uspješan tjedan na Masters Series turnirima. Nakon što je prije 14 dana osvojio Madrid, Argentinca se nije dalo zaustaviti ni u Parizu, zaključno s nedjeljnom uvjerljivom pobjedom u finalu protiv Rafaela Nadala...

Drugi tenisač svijeta je u Madridu već osjetio kako je biti s druge strane kad se Nalbandian zahukta. Prije nešto više od dva tjedna Argentinac je u četvrtfinalu "prošetao" sa 6:1 i 6:2, dok je ovog popodneva u pariškom Bercyju bio tek nijansu manje uvjerljiv, slavivši sa 6:4 i 6:0.

Izjednačenost je trajala sve do Nadalovog vodstva od 4:3 u prvom setu, u dotadašnjem tijeku meča bez ijedne break-lopte na bilo kojoj strani. Ništa nije sugeriralo da će se dogoditi ono što je slijedilo.

Nalbandian je u nastavku odjurio bez pozdrava, ostavivši drugopostavljenog Španjolca bez osvojenog gema do kraja meča. Devet uzastopnih izgubljenih gemova, a o Nadalovoj nemoći u toj fazi susreta dovoljno govori da u drugom setu, uz vlastite izgubljene servise, nije mogao baš ništa na servisu protivnika - Nalbandian je u tri servis-gema prošao bez izgubljenog poena, dobivši svih 12 odigranih.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Argentinac je, tako, zaokružio niz u kojem je ranije ovog tjedna već svladao dva Top 10 igrača, vodećeg Rogera Federera i šestoplasiranog Davida Ferrera. Računajući i Nadala i Richarda Gasqueta, koji mu je bio polufinalna "žrtva", Nalbandian je u Bercyju nadjačao četiri sudionika Masters Cupa u Šangaju, na kojem će, ukoliko netko ne otkaže, biti u statusu rezerve.

25-godišnjak iz Cordobe je pariškim naslovom osigurao proboj na deveto mjesto Race ljestvice, prvo ispod crte za izravan nastup na završnici sezone u Kini, a eventualno odustajanje nekog od kvalificiranih gurnulo bi ga u priliku da se bori za naslov kojeg je jednom već uzeo. Bilo je to prije dvije godine kad je također bio u statusu rezerve i dočekao svoju priliku, sigurno će se nadati ponavljanju takvog raspleta...

"Nisam se nadao da ću osvojiti Madrid i Pariz na način na koji sam to napravio. No, osjećao sam da na ovom turniru igram dobro od prvog dana, ne samo danas. Cijelog tjedna igrao sam sjajno", kazao je novi pobjednik turnira u Bercyju.

Nadal je komentirao da je bio na svojoj pravoj razini jedino u prvom setu, dok je nastavak meča opisao kao jako loš. No, nije zaboravio pohvaliti suparnika: "On je među najboljima na svijetu, jednostavno mu treba čestitati. Nikad ga nisam vidio ovako dobrog, danas je bio jači od mene, ali bio bi jači i od svih ostalih."

Masters Series Pariz, 4.11.2007., finale: Nalbandian (Argentina) - Nadal (Španjolska, 2) 6:4, 6:0.

Parovi, finale: B. Bryan/M. Bryan (SAD, 1) - Nestor/Zimonjić (Kanada/Srbija, 2) 6:3, 7:6(4).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!