Ostali sportovi

Patsi u Indianapolisu: Veni! Vidi! Vici!

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 05.11.2007.

Nakon cijelog tjedna ispunjenog očekivanjima, raspravama, teorijama o mogućem pobjedniku, na teren su izašle dvije vodeće momčadi lige i odigrale odličnu utakmicu...

Coltsi su poveli u prvoj četvrtini FG-om Adama Vinatieria od 21 yarda, a Tom Brady je srušen odmah u svom prvom dodiru s loptom i stvari nisu izgledale dobro za Patriotse. Ipak u drugoj četvrtini Patriotsi dolaze do touchdown zone Coltsa i Brady baca četiri yarda dugačko TD dodavanje za Randyja Mossa.

U sljedećem napadu Coltsi ponovo dolaze u priliku da postignu nova tri poena, a Vinatieri to iskorištava pogodivši FG od 25 yardi. Zatim se dogodilo ono što je prava rijetkost ove sezone, Brady je presječen, što je dovelo do izlaska napada Coltsa na travnjak RCA Domea. Peyton Manning je bacio kratko dodavanje RB-u Josephu Addaiju koji je ostatak pretrčao i postigao TD (73 yarda).

Treću četvrtinu obilježio je samo FG Patriotsa, odnosno Stephena Gostkowskog od 34 yarda. Početkom posljednje četvrtine, Bradyja je presjekao branič Coltsa Gary Brackett što je ponovno dovelo do TD-a Coltsa (utrčavanjem Manninga od jednog yarda).

Ali Patriotsi nisu bili gotovi usprkos rezultatu 20:10 za Coltse devet minuta prije kraja. Na teren je izašao napad i Brady je prvo upotpunio dugačko dodvanje za Mossa što ih je dovelo duboko u područje Coltsa, a nešto kasnije i TD dodavanje za spretnog WR Wesa Welkera. Rezultat se smanjio na 20:17, napad domaćina nije mogao dugo zadržati posjed lopte, i na teren je opet izašao napad New Englanda. Ovog je puta Brady dodao duboko za Dontea Stallwortha, a zatim i za Kevina Faulka koji utrčava za TD i vodstvo gostiju. Manning i napad Coltsa su imali priliku preokrenuti rezultat, ali Manning gubi loptu i Patriotsi odnose pobjedu.

Za Coltse jučer ipak nije igrao Marvin Harrison što je poprilično oslabilo napad domaćina, a glavnu je ulogu preuzeo Addai koji je imao 112 pretrčanih yardi i 5 uhvaćenih lopti za 114 yarda.

U sjeni ovog dvoboja odigrane su i ostale utakmice devetog tjedna. U Clevelandu su domaćini Brownsi došli do pobjede nad Seattle Seahawksima u produžetku field goalom Phila Dawsona od 25 , nakon što su gubili na poluvremenu 21:9. Ovogodišnja zvijezda Brownsa zasigurno je QB Derek Anderson, koji ove godine ima 17 TD (treći u ligi iza Bradyja i Romoa) dodavanja i 2.108 prebačenih yardi. Sinoć je upotpunio 29 dodavanja za 364 yarda, ali zvijezda večeri je bio RB Jamal Lewis koji je te napade završavao sa polaganjima, ukupno četiri u utakmici. Napad Clevelanda je vrlo ugodno iznenađenje ove godine i rangirani su na viskom četvrtom mjestu u cijeloj ligi, što je dovelo Brownse do omjera pobjeda i poraza na pet prema tri

A dok je Jamal Lewisu Clevelandu utrčavao za polaganja, u Minnesoti su Vikingsi igrali protiv San Diega, što i ne bi bila prevelika poveznica da se u toj utakmici nije rušio upravo Lewisow rekord od najviše yarda pretrčanih u jednoj utakmici. Vjerojatno bi se prvo pomislilo na RB Chargersa LaDainiana Tomlinsona, ali on je ovog puta bio promatrač u rušenju rekorda od strane rookiea Adriana Petersona koji je pretrčao 296 yardi, srušio rekord i donio pobjedu Minnesoti. Kako San Diego te večeri ipak ne bi ostao i bez pobjede i bez rekorda, Antonio Cromartie, cornerback Chargersa je nakon promašenog field goala Vikingsa pretrčao rekordnih 109 yardi za touchdown. Cromartie je očito u odličnoj formi jer je i prošli tjedan postigao dva polaganja.

Tennessee Titansi nastavljaju sa odličnim igrama, predvođeni fantastičnom obranom i odličnim probijačkim napadom. Ovog su puta pobijedili Pantherse ostavivši ih na 191 ukupno osvojeni yard i rušeći njihove QB-e čak sedam puta. Obrana Titansa je ukupno treća u ligi (prva protiv probijanja) i Titansi sada imaju omjer od šest pobjeda i dva poraza i u stopu prate vodeće u diviziji – Coltse.

Saintsi marširaju natrag u pobjedničke vode, ovog tjedna predvođeni preporođenim Drew Breesom koji je bacio 445 yarda i upotpunio 3 TD dodavanja u utakmici protiv Jaguarsa. Ovom su se pobjedom (četvrta u nizu) Saintsi vratili u igru za doigravanje i izjednačeni su sa Panthersima sa četiri pobjede i isto toliko poraza, dok je vodeća Tampa Bay sa jednom pobjedom više i također četiri poraza.

National Football League, rezultati devetog tjedna: Atlanta – San Francisco 20:16, Buffalo – Cincinnati 33:21, Detroit – Denver 44:7, Kansas City – Green Bay 22:33, San Diego – Minnesota 17:35, New Orleans – Jacksonville 41:24, NY Jets – Washington 20:23, Tampa Bay – Arizona 17:10, Tennessee – Carolina 20:7, Cleveland – Seattle 33:30, Indianapolis – New England 20:24, Oakland – Houston 17:24, Philadelphia – Dallas 17:38

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!