Tenis

Hrvatski festival na Indoorsu!

Ivor Krapac • utorak, 06.11.2007.

Odlične vijesti za hrvatske ljubitelje tenisa stigle su iz ureda jedinog hrvatskog dvoranskog ATP turnira. PBZ Zagreb Indoors će krajem veljače i početkom ožujka sljedeće godine ugostiti sve najbolje hrvatske tenisače, u Domu sportova nastupit će Ivan Ljubičić, Ivo Karlović, Marin Čilić i Mario Ančić...

Dolazak vodećeg hrvatskog kvarteta glavni je razlog što direktor turnira Branimir Horvat i njegov zamjenik Goran Ivanišević, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora, najavljuju da će treće izdanje PBZ Zagreb Indoorsa biti najjače dosad.

Ljubičić, Karlović i Čilić bit će tu treću godinu zaredom, dok se Ančić vraća nakon što je propustio ovosezonsko izdanje turnira. Od svih hrvatskih aduta, u Domu sportova dosad je najuspješniji bio Ljubičić, koji je lani uzeo naslov, dok je početkom ove godine došao do finala i korak do obrane titule izgubio od Marcosa Baghdatisa.

Karlović je prve godine turnira stigao do četvrtfinala, a ove sezone do osmine finala, Čilić pamti osminu finala iz 2006. (u prvom kolu protiv Igora Andrejeva upisao je svoju prvu pobjedu na ATP turnirima), dok se Ančić prošle sezone u svom jedinom nastupu probio u osminu finala, pa u toj fazi turnira izgubio u hrvatskom dvoboju s Karlovićem.

Podsjetimo, PBZ Zagreb Indoors će se sljedeće godine održati u novom terminu, na prijelazu iz veljače u ožujak. Kvalifikacije počinju 23.2., glavni turnir dva dana kasnije, dok je finale na rasporedu 2. ožujka. Nagradni fond je 370.250 eura.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!