Tenis

Nadal i Đoković u istoj grupi

Ivor Krapac • srijeda, 07.11.2007.

Izvlačenje skupina Masters Cupa u Šangaju, koji počinje u nedjelju, smjestilo je drugog i trećeg tenisača svijeta u istu, Zlatnu skupinu prvog kruga natjecanja. Branitelj naslova Roger Federer, prvi na svijetu, imat će ruski, američki i čileanski izazov...

Rafael Nadal i Novak Đoković tražit će prolaz u polufinale iz Zlatne skupine, u kojoj se nalaze i David Ferrer i Richard Gasquet, koji je plasman na završnicu sezone u Kini dohvatio prošlotjednim polufinalom Masters Series turnira u Parizu. Nadal i Đoković bit će favoriti za prve dvije pozicije, no ne treba zanemariti mogućnost iznenađenja Ferrera i Gasqueta, koji debitiraju na Masters Cupu.

U istoj, debitantskoj situaciji je i Đoković, dok je Nadal jedini u ovoj grupi s iskustvom nastupa na završnici sezone. Prvi i jedini put zaigrao je prošle godine, uz polufinalni poraz od Rogera Federera.

Vezane vijesti

Prvi tenisač svijeta krenut će u obranu naslova u Crvenoj skupini, u kojoj mu društvo prave Nikolaj Davidenko, Andy Roddick i Fernando Gonzalez. Ova grupa je puno iskusnija, bez debitanata.

Federer će ove godine ubilježiti svoj šesti nastup na Masters Cupu (tri naslova), Roddick igra četvrti put (dva polufinala iz Houstona), dok je Davidenko nastupio pretprošle i prošle godine (polufinale iz 2005.), a Gonzalez pamti pretprošlu sezonu, kad je ušao kao zamjena za ozlijeđenog Andrea Agassija i odradio dva meča u skupini, uz pobjedu nad Marianom Puertom i poraz od Gastona Gaudija.

Prvog dana Masters Cupa odigrat će se dva meča Zlatne skupine. U nedjelju u sedam ujutro po hrvatskom vremenu na teren će Nadal i Gasquet, a nakon njih na redu su Đoković i Ferrer.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!