Rukomet

Nemoguća misija?

Ivan Ambroš • srijeda, 07.11.2007.

U trećem kolu Lige prvakinja Podravka Vegeta putuje u susjednu nam Mađarsku na ogled s dosad jedinom neporaženom ekipom skupine A – Gyorom. Teško je biti optimističan prije susreta s najjačim suparnikom u skupini i jednim od favorita za osvajanje Lige prvakinja. No, dvije su stvari sigurne: prva je da Zdravko Zovko zasigurno ne planira predaju, a druga da su se dosad događala i puno veća iznenađenja od eventualne Podravkine pobjede u Gyoru...

Naše prvakinje su u dvije utakmice Lige prvakinja pokazale dva lica. U prvoj su kod kuće porazili Ribarroju briljantnom obranom u drugom dijelu, dok su u drugoj poražene u Danskoj gdje se dogodio "raspad sistema". Ključna igračica u obje utakmice je bila Anita Bulath, izvrsna Mađarica kojoj zasigurno neće nedostajati motiva protiv svojih sunarodnjakinja. No, Anita ne može sama. I sad je pravo vrijeme da joj se napokon netko i pridruži.

Mađarske viceprvakinje praktično nemaju slabe pozicije. Ne samo to, već je teško naći poziciju na kojoj nemaju dvije vrhunske igračice. Povrh svega toga, u izvrsnoj su formi i uslijed velike konkurencije doslovno "grizu" ne bi li izborile svoje mjesto u prvoj postavi. Kao jedina neporažena ekipa u mađarskom prvenstvu suvereno drže čelo ljestvice. U dva kola Lige prvakinja skupile su maksimalna četiri boda, i to iz dvije utakmice u kojima su u potpunosti nadigrale i aktualne pobjednice Lige prvakinja i prvakinje Španjolske.

Slika 1 od 2.
Foto: Ivan Ambroš

Nakon posljednje pobjede u Ribarroji trener Csaba Konkoly je bio zadovoljan cijelom ekipom: "Moram posebno istaknuti Verten i Palinger. Verten je zabila sedam golova iz igre, dok je Palinger imala 45 posto obrana. Tomori je igrala dobro u obrani, a tu također moram pohvaliti i Bradeanu. Sa Spiridon i Đokić imamo dvije vrste pivota, što je jako bitno i to smo isto izvrsno koristili. Izmjenama pivota dobili smo dinamiku u napadu i stvarali smo još veću razliku. Sve su igračice pridonijele ovom uspjehu i pobjeda uopće nije dolazila u pitanje.”"

U Danskoj je kvaliteta bila na strani Slagelsea, a kvantiteta na strani Podravke. Ovaj puta je i kvaliteta i kvantiteta na strani suparnika. Gyor je svakako još opasniji protivnik od Slagelsea, s puno više opcija kako u obrani tako i u napadu. A treba reći i s puno izdašnijom podrškom sponzora i institucija nego je slučaj s našim Koprivničankama. Sve to daje male izglede našim prvakinjama i samo jako loš dan Mađarica i jako dobar dan Podravkašica može donijeti bodove u Koprivnicu.

U 10. kolu danske TOMS lige Slagelse je u gostima porazio solidnu ekipu Randersa 28:32 (16:14). Pred 2 800 gledatelja 12 golova je postigla Emilija Turey, od čega dva s crte od sedam metara. Slagelse igra sve bolje i primjetno je dizanje njihove fore. To i ne čudi kad se zna da ih vodi iskusna trenerica Anja Andersen koja je očito izvrsno tempirala formu svoje ekipe. I bez ključnih ozlijeđenih igračica Slagelse je prema dosad pokazanom sposoban stvoriti probleme svakoj ekipi.

Upravo tome se nadaju i u subotnjem gostovanju kod Ribarroje. Španjolke su još uvijek bez bodova i prijeko im je potrebna pobjeda, ako ne žele baciti sidro na zadnjem mjestu u skupini. Cementos La Union Ribarroja je u derbiju španjolskog prvenstva slavila protiv vječnog rivala Sagunta 28:25 i ovom pobjedom vratila se u trku za naslov. Sa sedam golova Španjolke je predvodila Anna Ejsmont. No presudan čimbenik je ovaj puta bila dobra obrana u drugom poluvremenu. To je bio element koji je dosad nedostajao u njihovoj igri. Ako uspiju i dalje igrati tako čvrstu 6-0 obranu, zasigurno neće tako lako gubiti bodove kao dosad.

Liga prvakinja, grupa A, treće kolo:
Gyor - Podravka Vegeta
Cementos La Union Ribarroja - Slagelse.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!