Nogomet

Gross: "Ovdje uzeti bod je dobar rezultat"

Tomislav Pacak • četvrtak, 08.11.2007.

Dinamo nije uspio pobijediti Basel u svojoj prvoj utakmici u ovogodišnjoj Ligi Uefe, iako su "modri" bili bolji protivnik svih 90 minuta. Gostujući trener Christian Gross nakon susreta nije krio zadovoljstvo osvojenim bodom, a Branko Ivanković nije imao što zamjeriti svojim igračima osim - realizacije...

Branko Ivanković bio je vrlo zadovoljan prikazanom igrom: "Odigrali smo odličnu utakmicu protiv Basela, stvorili puno prilika i u potpunosti smo kontrolirali utakmicu. Nažalost, nije bilo sreće koja je sastavni dio sporta. Nemoguće je promašiti toliko šansi i očekivati pobjedu. Da je bar bilo malo više sreće da Vukojevićeva lopta ode u gol, pa da pravda bude zadovoljena. Posebno sam zadovoljan otvaranjem utakmice gdje smo stvorili puno prilika. Upozoravali smo na prekide, tu su oni i stvorili jedine prigode, ali generalno smo kontrolirali utakmicu. "

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Situacija u grupi sada nije bajna, no nema razloga za smanjivanje optimizma: ""Žao mi je što nismo osvojili bodove, ali sama igra, sama utakmice daje nam puno razloga za optimizam i da ćemo na kraju ostvariti cilj - plasman u drugi krug. Naravno da je sada teže proći dalje, bilo bi puno lakše da smo danas pobijedili. No, još tri utakmice su pred nama i ne vidim razloga da ne uđemo u te utakmice s istim optimizmom. Pokazali smo da imamo snagu i moć da u ovoj izjednačenoj grupi prođemo dalje. "

Dinamov trener očekuje neizvjestnost do posljednjeg kola: "Znali smo da će sve utakmice biti neizvjesne i da se do zadnjeg kola neće znati koje će momčadi ići dalje. Nemam razloga bilo kome što zamjeriti, sve je bilo u skladu s pripremom utakmice. Nemam zamjerki niti jednom igraču za htijenje i pristup utakmici. Rezultat iz Rennesa nam sigurno odgovara, šteta je što mi nismo dobili našu utakmicu, onda bi i taj rezultat bio još bolji."

Trener švicarske momčadi prvo je izradio zadovoljstvo što će imati priliku razgovarati sa svojim bivšim trenerom, Miroslavom Blaževićem, a onda je priznao i zadovoljstvo učinjenim: "Trebali smo dosta sreće da bi došli do ovog boda. Najbolje smo igrali posljednjih četvrt sata igre, imali smo disciplinu u obrani, pa smo dobro izdržali pritisak Dinama. U napadu nismo pokazali previše kreativnosti, ali to se može razumjeti s obzirom na broj ozlijeđenih igrača. Ovaj bod je vrlo bitan za nas, posebno jer su i konkurenti odigrali bez pobjednika."

Gross je zamoljen za usporedbu Dinama i Rennesa: "Nije jednostavno igrati protiv Rennesa. Jako su kompaktni, dobro igraju taktički i malo toga dopuštaju u napadu. Dinamo je bio odlučan danas, ali ako kontrolirate Modrića možete Dinamu puno oduzeti, a u sredini smo odigrali dobro. Igrače poput Modrića je jasno teško u potpunosti zaustaviti. Uzeti ovdje bod je jako dobar rezultat."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!