Košarka

Aris razočarao, Cibona propustila priliku

Bojan Poturica • četvrtak, 08.11.2007.

Nakon teškog poraza od Unicaje u Malagi, košarkaši Cibone doživjeli su poraz i na "vrućem" terenu u Solunu od Arisa. Iako su mnogi očekivali puno bolju izvedbu Arisa, na kraju se može zaključiti da je Cibona bila bliže pobjedi, ali izuzev par dvojbenih sudačkih odluka, ponovno je nedostajao "potez više" u završnici...

Izabranici Josipa Vrankovića imaju za čim žaliti nakon susreta trećeg kola Eurolige. "Cibosi" su doživjeli poraz u Solunu od Arisa koji nije ničim impresionirao i dan poslije utakmice dojam je da se zagrebačka momčad iz Grčke trebala vratiti s pobjedom.

Iako su suci u završnici s nekoliko diskutabilnih odluka vidno oštetili Cibonu, mora se reći da je hrvatski prvak glavni krivac zbog poraza jer nije napravio ništa kad je najviše trebalo. Cibona je vodila 63:54 početkom posljednje četvrtine, a potom je sve krenulo naopako. Damir Mulaomerović je ušao u igru u 33. minuti, vjerojatno nekoliko minuta prerano. Iako je Tre Kelley odigrao vrlo dobro, Joke svom najboljem razigravaču u posljednjih nekoliko utakmica nije previše vjerovao te ga je vratio tek u zadnje dvije minute umjesto Larryja Ayusa. Taj potez Vrankovića nije bio potpuno jasan jer ipak je Portorikanac go-to igrač Cibone u posljednjim trenucima, iako je zabio samo dva koša u posljednje tri četvrtine. Joke je nakon minute vratio Larryja u igru, ali to nije imalo velikog efekta.

Ponovila se sada već poznata situacija u kojoj Ayuso odlično igra prvu četvrtinu, a potom skoro pa nestane u sljedeće tri. Razloge za to treba naći i ispraviti, no činjenica je da Larry nakon 11 koševa u prvih deset minuta nije dobivao loptu od svojih suigrača. Prema viđenom Cibona nema izrađene akcije za Portorikanca koji rijetko dobiva otvorene šuteve pa je prisiljen trošiti puno snage kako bi si iskreirao šut. Možda je i to jedan od razloga zbog kojeg Ayuso lošije igra nakon prve četvrtine. Taj dio treba "zakrpati" jer ako Cibona želi dobivati ovakve egal završnice, Ayuso mora biti šuterski zagrijan.

Joke je u susret krenuo s Rozićem ispred Warrena koji je postigao 13 koševa, ali je opalio nekoliko nerezonskih šuteva. Rozić je pak u mini-krizi, što je doduše i očekivano nakon reprezentativnih obveza, ali Vranković će morati pokušati osposobiti svog najboljeg obrambenog igrača i naći mu prikladno mjesto u rotaciji. Usprkos krize, Rozić je vjerojatno trebao igrati više u posljednjoj četvrtini i pokušati zastaviti Masseya što Krasiću i Hoskinu nikako nije pošlo za rukom.

Lošu partiju pružio je i Lukša Andrić. Povratak u Draženov dom zasigurno će koristiti Dubrovčaninu. Ponovno je dobro odigrao Kelley koji je postigao 15 koševa te je bio prvo ime Cibone.

Suci su priča koju ovdje nećemo uvoditi. Iako su naštetili Ciboni s nekoliko odluka na kraju, ponovit ćemo da je naš prvak trebao bolje odreagirati u završnici.

Kad se sve zaokruži, Cibona je ipak pokazala znatan napredak u odnosu na igru protiv Unicaje iako Aris nije opravdao očekivanja pratitelja košarke. U nedjelju je na rasporedu susret protiv Partizana u sklopu devetog kola NLB lige. Bit će to prava pravi ispit za "cibose" jer Partizan je prva momčad regionalne lige koja jako dobro stoji i u Euroligi. Potom u srijedu slijedi utakmica protiv Armani Milana. Obje utakmice Cibona igra na domaćem parketu i dvije pobjede bi bile odličan poticaj za nastavak sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!