Nogomet

Modrić: "U životu nije sve idealno"

Tomislav Globan • petak, 09.11.2007.

Igrači Dinama nisu skrivali razočaranje nakon što već treći put zaredom u europskim utakmicama nisu uspjeli razveseliti svoje navijače u Maksimiru. Svi se slažu kako su Plavi bili mnogo bolja momčad, no do pobjede u Europi se ne može uz onoliko propuštenih prilika...

Kapetan Modrih, Luka Modrić, izjavio je kako je njegova momčad odigrala izvrsnu utakmicu i zaslužila pobjedu, no priznaje i kako se plašio da će festival promašaja doći na naplatu: "Prvih pola sata je zaista bilo fenomenalno, stvorili smo tri-četiri stopostotne šanse. Sva sreća što nam nakon toga Basel nije zabio gol jer tako inače uvijek bude. Kad ne zabiješ gol, on pada na drugoj strani."

Dinamo je pokazao da je puno bolja ekipa od Basela, no Švicarci su ti koji imaju četiri boda i vode na ljestvici: "Istina, no imamo utakmicu manje od njih, jedan bod na kontu i sve je otvoreno do kraja. I dalje smo u igri! Išao nam je na ruku i rezultat iz Rennesa i bilo bi idealno da smo danas pobijedili, no u životu nije sve idealno."

Tomo Šokota se, nakon što je u HNL-u u vrlo kratkom vremenu postigao čak pet pogodaka, večeras vratio promašajima: "Nakon ovoga večeras, za prolaz dalje morat ćemo dobiti jednu utakmicu vani. Svi to znamo i žao nam je zbog ovog danas, no momčad je spremna za nove pobjede." Napadač Modrih iz igre je ispraćen zvižducima s tribina. "To je normalno jer od mene se očekuju golovi. Danas nisam imao sreću da zabijem, no zabit ću drugi put. Nekad lopta jednostavno neće u gol."

Igrač kojeg su centimetri dijelili da u sučevoj nadoknadi postane novi maksimirski junak nije skrivao tugu nakon "nule" s Baselom: "Jako sam nesretan. Pokazali smo da smo bolji od Basela, imali smo više šansi, pritiskali ih i dominirali tijekom cijelog susreta. Moja stativa u zadnjoj minuti je pokazala koliko je zapravo Basel večeras bio sretnija momčad. Žalimo za preostala dva boda, no i bod nije toliko loš. Okrećemo se preostalim utakmicama u kojima imamo šanse ostvariti svoj san. Dinamo je pokazao da je izrastao u veliku ekipu i samo nas je sreća spriječila da večeras slavimo pobjedu.", rekao je Ognjen Vukojević okupljenoj sedmoj sili.

Je li samo sreća u pitanju ili ipak postoje i neki drugi razlozi što je Dinamu još jednom izmakla pobjeda na domaćem terenu? "Uvjeren sam da je isključivo sreća u pitanju. Basel nije stvorio nikakvu konkretnu priliku osim iz prekida gdje smo znali da su odlični i dominatntiji. Mi smo imali četiri "mrtve", doista "mrtve" šanse koje nismo iskoristili i Basel sretno odlazi kući s bodom."

Vukojević smatra kako je Dinamo u posljednje vrijeme mnogo napredovao u svim aspektima: "Prije se ponavljala priča da je Dinamo glupo gubio utakmice. Redovito smo ispadali teški naivci. No, danas smo pokazali zrelost. Igrali smo napadački i atraktivno, stvarali šanse. Da smo zabili gol u prvom poluvremenu garantiram da bismo pobijedili 2:0 ili 3:0", zaključio je tužni Dinamov veznjak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!