Nogomet

Ivanković: "Igrači imaju pobjednički mentalitet"

Vedran Attias • nedjelja, 11.11.2007.

Dinamo se nakon Basela vraća obavezama u domaćem prvenstvu. U nedjelju u Maksimir dolazi Osijek i pred Dinamom je još jedna zahtjevna utakmica prije reprezentativne pauze...

Trener Dinama Branko Ivanković najavio je utakmicu s Osijekom ovako: "Činjenica je kako smo si mi sami postavili vrlo visoke kriterije igre i rezultata i niti želimo, niti si možemo dozvoliti spuštanje tih kriterija. Unatoč velikom pražnjenju u utakmici s Baselom, nemamo nikakvih drugih ambicija osim pobjede."

Ivanković respektira momčad Osijeka: "Već sam prije spomenuo kako je Osijek vrlo dobra momčad. Vidjeli ste i sami njihove posljednje dvije utakmice s Rijekom i Hajdukom koje su odigrali dobro. Rijeci su trebali voditi s 3:0 nakon 20 minuta, a na Poljudu su nesretno izgubili na samom kraju. To je garancija dobre utakmice u Maksimiru jer očekujem Osijek koji želi igrati. Oni će igrati na polukontre i kontre, ali Osijek je vrlo dobro posložena i organizirana momčad koja se vrlo brzo transformira iz obrane u napad."

Osijek je u standardnoj poziciji kao i ostale momčadi koje gostuju u Maksimiru: "Nemaju razloga kalkulirati jer nemaju što izgubiti, a mogu puno dobiti." Sastav Modrih bit će isto kao protiv Basela, a jedinu dilemu Šokota ili Tadić trener će riješiti nakon treninga.

Sastav Modrih protiv Osijeka bit će: Koch, Etto, Drpić, Schildenfeld, Čale, Pokrivač, Vukojević, Mandžukić, Modrić, Guela, Šokota/Tadić. Trener Dinama kod Osijeka posebno hvali organiziranost: "Oni su prije svega odlično organizirana momčad. Poznavajući gospodina Lončarevića to nije ni čudno jer znam kako on na tome inzistira. Njegova momčad ima pozitivnu agresiju i volju, a bez toga nije moguće doći do rezultata."

Mogući odlazak kapetana Modrića nezaobilazna je tema: "Jasno je ako ode Modrić kako će se bez njega morati. Svaka momčad ima zvijezde i tako ih imamo i mi. Modrić je među deset najboljih veznih igrača na svijetu i kada bi njega bilo tako lagano nadoknaditi onda ga ne bi toliko klubova tražilo."

Odgovorio je i na česta pitanja o zamjeni za playmakera Dinama: "Imamo zamjenu - uzmite deset najboljih veznih na svijetu i jedan od njih je njegova zamjena. Naravno je kako ćemo u slučaju Lukinog odlaska morati pronaći unutarnje rezerve, no to je sve još hipotetski i nema smisla o tome previše pričati."

Trener Modrih naglašava motivaciju kod svojih igrača: "Motivacija nam je najmanji problem, ali zamor bi mogao biti problem jer pitanje je koliko se igrači mogu regenerirati u samo 72 sata. Oni su puno puta pokazali pobjednički mentalitet i ne sumnjam kako će utakmicu s Osijekom odraditi profesionalno."

Trenerovo mjesto pred novinarima zauzeo je Josip Tadić koji redovito zabija golove svojoj bivšoj momčadi: "Nemam nikakve posebne emocije kada igram protiv Osijeka. Tamo sam proveo dvije godine i kada igram protiv njih isto mi je kao i kad igram protiv bilo koje druge momčadi."

Mladi Dinamov napadač iz Đakova poznaje neke igrače Osijeka: "Imaju dosta mladih igrača s kojima sam igrao u mlađim uzrastima pa ih poznajem. Nikšić je jako dobar igrač i trenutno je u formi, a i Pranjić je dobar u obrani. Osijek je dobra ekipa i sigurno je kako će biti teška utakmica."

Ne pogađa ga što je protiv Basela sjedio na klupi: "Ja sam imao malu ozljedu koja me izbacila iz forme i jasno je kako se ne mogu odmah vratiti u prvi sastav, tako da sam sjedenje na klupi doživio sasvim normalno." Smatra kako promašene prilike protiv Basela neće utjecati na daljnju realizaciju: "Mislim da neće. Mi uvijek zabijamo golove, ali protiv Basela nije išlo. Siguran sam kako ćemo nastaviti s postizanjem pogodaka već u sljedećoj utakmici."

Ulaz na utakmicu s Osijekom je slobodan i očekuje se solidno popunjen stadion. Vremenska prognoza govori da bi trebalo biti ugodno i sunčano, a utakmica se igra u 16 sati. Dinamo zaista igra sjajno i igrači zaslužuju igrati pred punim tribinama.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!