Rukomet

Tražili, dobili

Vedran Stilin • subota, 10.11.2007.

Od samog početka sezone vjerovali smo kako Croatia osiguranje ima moćan sastav spreman za velike stvari, ali tek u četvrtom kolu Lige prvaka na gostovanju u Skopju vidjeli smo rukometnu prezentaciju dostojnu jednog od trenutno moćnijih sastava Europe…

Kada su početkom listopada rukometaši Croatia osiguranja odigrali neriješeno u Ledenoj dvorani protiv makedonskog Vardara znalo se da ih ne čeka nimalo lagan nastavak puta kroz Ligu prvaka kako bi se došlo do željenog cilja – prolazak u drugu fazu natjecanja.

Nažalost nakon toga uslijedilo je novo razočaranje u Švicarskoj te je prolazak dalje bio gotovo proglašen nemogućom misijom s čime se nisu slagali sami igrači vjerujući u svoje mogućnosti. Te iste mogućnosti večeras su prezentirali u najboljem svjetlu u Skopju svladavši domaći Vardar.

Od samog početka utakmice dalo se naslutiti kako ćemo napokon imati priliku vidjeti dugo očekivanu prezentaciju zagrebačkog sastava. I bilo je tako jer CO u prvim minutama na krilima Džombe odlazi na pet pogodaka razlike što prisiljava domaćeg trenera Veselina Vujovića na minutu predaha.

Taj predah vratio je nadu Vardaru koji u nekoliko navrata pogađa i s igračem manje za prihvatljiviji zaostatak od dva pogotka. Ipak, završnica prvog dijela ponovno odlazi na stranu hrvatskog prvaka za mirniji predah s četiri pogotka viška u makedonskoj mreži.

Drugo poluvrijeme ne donosi značajnije promjene na parketu što Zagreb iskorištava za nastavak svoje dominacije te sjajnim obranama vratara Somića i Jerkovića i brzim kontrama dolazi do čak deset pogodaka viška.

Pred sam kraj utakmice koncentracija malo pada što zaustavlja povećanje rezultata na semaforu te je konačna brojka stala na 26:34 za važna dva boda hrvatskog prvaka koji se tako vratio u igru za prolazak u drugu fazu najelitnijeg europskog natjecanja.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Džomba s devet pogodaka i Vori sa šest, dok su u redovima Vardara najviše puta zabili Radulović i Karaivanov (pet golova).

Liga prvaka, četvrto kolo Skupine C:
Vardar – Croatia osiguranje 26:34 (12:16)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!