Košarka

Video: Eksplozija prekinula košarkašku utakmicu

Bernard Jurišić • utorak, 13.11.2007.

Sinoćnji direktan prijenos utakmice košarkaškog prvenstva Izraela imao je šokantan završetak. U posljednjoj minuti susreta, pri vodstvu domaćeg Hapoela iz Jeruzalema protiv imenjaka iz Holona 94:89, u dvorani je došlo do eksplozije...

Eksplozija se dogodila iza klupe s pričuvnim igračima gostujuće momčadi i u prvom trenutku televizijskog prijenosa činilo se kao da je u dvorani eksplodirala nekakva bomba. Ipak, čini se da je u pitanju bila "samo" prilično snažna petarda, koja je izazvala kratkotrajnu paniku u dvorani i prekid susreta.

Televizijske kamere prikazale su oblak dima koji se uzdignuo nakon eksplozije, te redara koji je ležao ranjen. Nesretni redar u namjeri da odstrani eksplozivnu napravu izgubio je tri prsta, a utakmica je prekinuta i otkazani su svi sportski događaji koji su se u Izraelu trebali odigrati u utorak.

"Hapoel neće odigrati ni jednu utakmicu dok se ne otkriju krivci. Ako se pokaže da je krivac za ovo navijač Hapela, što se mene tiče slobodno možemo rasformirati klub", izjavio je neposredno nakon susreta predsjednik jeruzalemskog kluba Danny Klein.

Američki košarkaš Jamie Arnold, koji je prošle sezone igrao s našim Nikolom Vujčićem u dresu telavivskog Maccabija, nije skrivao strah. "Pokušavaju nas uvjeriti da to nije bio teroristički napad, ali mene to ne zanima. Bio je to teroristički čin i svi smo bili prestrašeni."

Foto: www.safsal.co.il

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!