Tenis

Roko se oporavio

Ivor Krapac • srijeda, 14.11.2007.

Roko Karanušić ponovno je na pobjedničkoj stazi. Nakon što je krajem prošlog tjedna zbog želučanih problema bez borbe predao finale Eckentala, peti hrvatski "reket" vratio se na teren uvjerljivom pobjedom u prvom kolu vrlo jakog, 125.000 $ bogatog Challengera u Dnipropetrovsku...

Rokov prvi suparnik bio je sedmopostavljeni Srbin Boris Pašanski, kojem više odgovaraju zemljani tereni. U Ukrajini se igra na dvoranskoj tvrdoj podlozi, a Roko je tu, posebno kad je u formi, uvijek opasan, što je i dokazao s glatkih 6:2 i 6:2 protiv srpskog suparnika.

U osmini finala slijedi dvoboj s Talijanom Federicom Luzzijem, koji je na startu upisao 7:6(4) i 6:4 protiv Rusa Mihaila Kukuškina. Ukoliko svlada Talijana, Roku se smiješi četvrtfinalni ogled s glavnom zvijezdom turnira, prvim nositeljem Guillermom Canasom, 15. na svijetu. No, o tome je još rano pričati, Karanušić prvo pred sobom ima Luzzija, dok Canasa u osmini finala čeka Rus Jurij Šukin.

Vezane vijesti

O kvaliteti ovog Challengera dovoljno govore imena prva četiri nositelja. Uz Canasa, tu su i Dmitrij Tursunov, Fabrice Santoro i Benjamin Becker, sva četvorica još uvijek u ždrijebu, a Tursunov i Becker već i u četvrtfinalu.

U Ukrajini je i Lovro Zovko, koji u turniru parova nastupa u prvopostavljenoj kombinaciji s Nijemcem Christopherom Kasom. Zovko i Kas prošli su prve dvije prepreke, na startu sa 6:7(2), 6:4 i 10:4 protiv domaćeg wild-card dvojca Vladislav Klimenko/Ivan Sergejev, a u četvrtfinalu s glatkih 6:2 i 6:1 protiv Pašanskog i Slovaka Ive Kleca.

Polufinalni suparnici bit će im bolji iz susreta četvrtopostavljene nizozemske kombinacije Jasper Smit/Martijn van Haasteren i ukrajinskog wild-card para Vladislav Bondarenko/Ilia Marčenko.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!