Košarka

Odrađivanje posla, "pronalazak" Ayusa

Bojan Poturica • četvrtak, 15.11.2007.

Košarkaši Cibone "odradili su posao" protiv Armanija te su stigli do druge pobjede u Euroligi. Izuzev postignutih 100 koševa Joke Vranković može biti zadovoljan "pronalaskom" Larryja Ayusa te vrlo dobrim rolama Hoskina i Mulaomerovića...

"Ujutro sam osjetio malu nervozu po prvi put otkako sam na klupi Cibone", izjavio je na pressici trener Josip Vranković. Razlog? Cibona je susret protiv Armanija morala dobiti jer nakon loših igara u završnici i minimalnih poraza od Arisa u Solunu i Partizana u Zagrebu, poraz od Armanija opasno bi poljuljao situaciju u hrvatskom prvaku.

Cibona je odradila posao te je slavila 100:91. Iako je krajnja razlika mogla biti i veća, hrvatski prvak je napravio što je trebao te je stigao do druge pobjede u Euroligi.

Joke je u susret ponovno startao s Damirom Mulaomerovićem i Vedranom Vukušićem. I dok je Spličanin imao dosta problema u obrani prilikom preuzimanja u prvoj četvrtini, Mulaomerović je odigrao vjerojatno najbolju utakmicu otkako se vratio u Zagreb. Pametno je vodio svoju momčad, te je diktirao tempo. Na kraju je odigrao malo više od 34 minute.

Joke je "Mulu" koristio prvih 15 minuta prvog poluvremena, a potom ga je vratio u igru u posljednje dvije minute kao zamjenu za Ayusa na "dvojci". Damir je "odradio" cijelu treću četvrtinu nakon koje je Cibona imala +13 te je nastavio i u četvrtoj dionici. Joke je možda mogao startati s Kelleyem u četvrtu dionicu kako bi "Mulu" odmorio i vratio ga u susret jedino u slučaju potrebe.

Veliki dobitak za Cibonu je Portorikanac Larry Ayuso koji je odigrao najbolju utakmicu otkako je stigao u Zagreb. Ayuso je postigao 30 koševa uz 15/15 šut s linije slobodnih bacanja. Cibona je susret završila s perfektnih 23/23 s linije slobodnjaka. Ayuso je napokon bio više uključen u igru te je "vratio uloženo".

Sam Hoskin je također odigrao najbolju euroligašku utakmicu ove sezone. Briljirao je Amerikanac u trećoj četvrtini te je završio na 18 koševa, osam skokova i šest iznuđenih prekršaja.

Cibona je postigao 100 koševa, ali je i primila 91. Jasno je su Cibosi vrlo napadački moćni, ali žele li nešto napraviti, prvenstveno na gostovanjima, morat će popraviti obranu. No prostor za napredak je uistinu velik, a to priznaje i sam trener Vranković koji je priznao kako ponekad "traži previše od svojih igrača".

Ciboni slijedi "gostovanje" u Trnskom u sklopu 10. kola NLB lige, a potom hrvatski prvak putuje u Tel Aviv gdje će pokušati pobijediti Maccabi Nikole Vujčića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!