Ostali sportovi

Talijanke na OI, Hrvaticama nove kvalifikacije

Ivana Strahija • četvrtak, 15.11.2007.

Pobjedom nad Kubom od čistih 3:0 Talijanke su osigurale svoju ulaznicu za Olimpijske igre u Pekingu, što je oslobodilo jedno mjesto na kvalifikacijama u Njemačkoj. To pojednostavljeno znači: Hrvatice imaju šansu otići na OI!

U ovom se kolu Svjetskog kupa Italija proslavila pobijedivši trostruke prvakinje tog natjecanja, reprezentaciju Kube, rezultatom 3:0 (27:25, 25:19, 25:16). To je za ovogodišnje europske prvakinje deseta pobjeda u nizu i direktna ulaznica za Peking.

12 je poena za Italiju osvojila bivša Kubanka Taimary Aguero, koja je priznala da joj je bilo teško igrati protiv Kube, no sraz tih ekipa vjerojatno bi se dogodio i na Olimpijskim igrama, pa bolje da već sada iskusi kako je to.

U ostatku kola Srbija je izgubila od Brazila 0:3, a naše su istočne susjede time izbgubile mogućnost direktnog plasmana na OI.

Tiha i radna hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija dobila je tako priliku pokazati da zaslužuje Olimpijske igre. Europski kvalifikacijski turnir igra se od 14. do 20. siječnja 2008. u Njemačkoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!