Ostali sportovi

Pripreme s deset igrača

Ivana Strahija • subota, 17.11.2007.

Nakon što nam je Rilović rekao da Savez ima samo 20 tisuća kuna, iz HOO su po kratkom postupku platili hotelski smještaj, a na pripremama za pretkvalifikacije okupilo se deset odbojkaša. Izbornik Malević daje sve od sebe da pripreme proteknu dobro i da naša izabrana vrsta bude spremna za Italiju 28. studenog.

Cijeli smo ovaj tjedan ponovno prežvakavali problematično pitanje novca u Hrvatskom odbojkaškom savezu i muškoj reprezentaciji, no danas je konačno sve jasno: pripreme za turnir započele su punom parom, za sada u Hrvatskoj, a najvjerojatnije će se nastaviti u talijanskom Coriglianu.

Omrčen, Ćošković, Krnić, Kovačević, Zelić, Sabljak, Žukovski, Raič, Ž. Nojić i Galić u četvrtak su održali prvi zajednički trening, očekuje se još i dolazak Puljića te Ćosića. To su igrači koji će se 28. studenog u pretkvalifikacijskom turniru morati suprotstaviti reprezentacijama Italije, Crne Gore, Nizozemske, Rumunjske i Grčke.

Na Siciliji, koja je ugostila olimpijske odbojkaške pretkvalifikacije, momčadi igraju u dvije skupine. U prvoj su Italija, Hrvatska i Crna Gora, u drugoj Nizozemska, Rumunjska i Grčka. Nakon grupnih faza ekipe se križaju, prvi iz skupine igra s drugim iz suprotne skupine, a pobjednici te dvije utakmice odlučuju konačnog pobjednika, kojem će pripasti i karta za OI u Pekingu.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Malević za sada ne najavljuje mnogo, očito se čovjek opekao najavama s ovogodišnjeg Europskog prvenstva. Ipak smatra da su naši odbojkaši u Rusiji pokazali da se mogu nositi sa svima, no sad će morati proći iznimno teške pretkvalifikacije, a ako se posreći da prođu tu prvu stepenicu, čekaju ih kvalifikacije u Turskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!