Tenis

Finale kao repriza skupine

Ivor Krapac • subota, 17.11.2007.

Završni susret Masters Cupa u Šangaju u konkurenciji parova odigrat će dvije kombinacije koje su se ranije ovog tjedna već sastale na završnici sezone. Bahamsko-kanadski dvojac Mark Knowles/Daniel Nestor i švedsko-austrijski par Simon Aspelin/Julian Knowle bili su na suprotnim stranama prije neki dan u ogledu Crvene skupine, bit će i u nedjeljnom finalu...

Prvopostavljena kombinacija Knowles/Nestor probila se u finale sa 6:3, 6:7(8) i 10:5 protiv Australca Paula Hanleyja i Kevina Ullyetta iz Zimbabvea. Imali su priliku i za brži kraj, uz tri propuštene meč-lopte u tie-breaku drugog seta, no sve su riješili tek malo kasnije, s pet izgubljenih poena u "super tie-breaku".

Knowles i Nestor još nikad nisu bili pobjednici Masters Cupa. Sutra će odigrati svoje treće finale, a ukoliko ga dobiju, bit će to kraj suradnje u velikom stilu - ukoliko ostvare ono što su najavili, ovo im je posljednji zajednički turnirski nastup.

Idealan kraj pokušat će spriječiti trećepostavljeni Šveđanin Aspelin i Austrijanac Knowle, koji su u polufinalu sa 6:4 i 6:4 eliminirali četvrte nositelje, Čeha Martina Damma i Indijca Leandera Paesa. Za prolaz su im bila dovoljna dva breaka, oba puta na Paesovom servisu, po jednom u svakom setu.

Aspelin i Knowle pokušat će uzvratiti prvopostavljenom bahamsko-kanadskom dvojcu za već spomenuti susret odigran u srijedu u Crvenoj skupini. Knowles i Nestor tada su slavili sa 6:3 i 7:5, što donosi nedjelja?

Masters Cup Šangaj, 17.11.2007., parovi, polufinale: Knowles/Nestor (Bahami/Kanada, 1) - Hanley/Ullyett (Australija/Zimbabve, 2) 6:3, 6:7(8), 10:5, Aspelin/Knowle (Švedska/Austrija, 3) - Damm/Paes (Češka/Indija, 4) 6:4, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!