Rukomet

Vori: "Ovisimo o jednom igraču"

Vedran Attias • nedjelja, 18.11.2007.

Na konferenciji za novinare poslije utakmice bila je sumorna atmosfera. Trener domaćina Lino Červar i Igor Vori bili su razočarani porazom, a gostujući trener Jordi Ribera i vratar Mirko Alilović bili su zadovoljni, ali i iznenađeni s (ne)očekivanom pobjedom...

Prvi je riječ dobio domaći trener koji je ovako vidio utakmicu: "Teško je komentirati utakmicu gdje je protivnik jednom vodio i pobijedio utakmicu. Nismo zaslužili poraz i sami smo sebe pobijedili. Teško je reći razloge poraza, ali nepotrebna isključenja i pad koncentracije su uvelike zaslužni za poraz."

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

Zagreb je opet imao "crnu rupu" u svojoj igri: "Jako smo dobro ušli u utakmicu i kontrolirali igru, ali nismo izdržali u istom tempu i žao mi je što smo izgubili. Moramo znati zadržati tempo i vodstvo jer utakmica se igra do posljednjeg sučevog zvižduka."

Zagrebu niti vodstvo na odmoru nije bilo dovoljno za pobjedu: "Imali smo tri gola prednosti na poluvremenu, ali njihov pivot nam je u nastavku cijepao obranu i tu su oni dali nekoliko golova. Nismo iskoristili odličan dan našeg golmana, ali dosta nas je poremetila ozljeda Lazarova."

Trener Zagreba svjestan je kako je pred Zagrebom pravi zadatak tek sljedeći vikend: "Ova utakmica bila je važna zbog prestiža, ali match lopta je ona utakmica sa Švicarcima idući vikend. Njih krase borbenost i zalaganje, a i bore se do posljednjeg zvižduka. Mi moramo izvući pouke iz ove utakmice kako bi se plasirali dalje."

Gostujući trener bio je zadovoljan pobjedom: "Znali smo u planiranju utakmice kako smo u prednosti jer smo se već plasirali u drugi krug za razliku od naših protivnika koji su bili nervozni. Počeli smo utakmicu hladni, no poslije smo se uspjeli vratiti u igru i održati razliku od dva-tri gola."

Svjestan je kako su na kraju imali i određenu dozu sreće: "U posljednjim minutama imali smo dosta sreće i iskoristili smo nervozu naših protivnika. Mislim kako krajnji rezultat i nije baš realni omjer onoga što smo vidjeli na terenu, ali sport je takav."

Mirko Alilović dao je kratki komentar utakmice: "Imali smo puno sreće na kraju. Cijelu utakmicu smo gubili, ali polako smo stizali prednost Zagreba. Oni su nam na kraju dali nekoliko lopti i naš zadnji gol je nekako ušao. Svi smo zadovoljni i sretni jer smo osigurali prvo mjesto i u Skopje idemo na izlet."

Smatra kako Zagreb može dobiti Švicarce i plasirati se dalje: "Zagrebu treba pobjeda od pet razlike, ali oni imaju kvalitetu dobiti ih s deset. Mi smo u Leonu u zadnjih petnaest minuta prokockali veliku prednost protiv njih zbog umora, ali Zagreb se samo treba koncentrirati cijelu utakmicu i proći će dalje."

Igor Vori bio je razočaran kao i ostali igrači Zagreba: "Šta da kažem? Čestitao bih Leonu na nezasluženoj pobjedi. Cijelu utakmicu smo radili i radili, a na kraju smo sve prosuli - kao krava." Vori je naglasio i glavni problem u igri Zagreba: "Igrali smo super cijelu utakmicu i onda nam se jedan čovjek povrijedi i igra nam se raspadne. Od ozljede Lazarova nismo stvorili priliku za gol."

U zadnjim minuta nedostajalo je i sreće: "U zadnjoj minuti njima se tri puta odbije lopta nakon naših obrana, a još smo imali i igrača manje - to je nemoguće. Gledamo kako ćemo napraviti kontru i pobijediti, a na kraju ništa. Sljedeći vikend imamo utakmicu sa Švicarcima koju moramo dobiti kako god znamo."

Slika 2 od 2.
Foto: Željko Kubatka

U tunelu nakon utakmice odlični vratar Vjenceslav Somić dao je kratak komentar utakmice: "Pali smo sa snagom na kraju i dobili smo nekoliko glupih golova, ali mislim kako je problem u napadu. Imali smo 40 sekundi za odigrati zadnji napad i uprskali smo." zagrebu je već poznato gubiti bodove u finishu utakmice: "Nama je stara boljka dobivati golove u zadnjim sekundama."

Objasnio je sjajni vratar i koji je bio dogovor za posljednju minutu: "Bio je dogovor držati loptu kroz faulove i 10 sekundi prije kraja probati zabiti gol, ali igrali smo neaktivno i suci su nam, potpuno opravdano, dignuli ruke pa se moralo pucati i izgubili smo. Problem nam se dogodio s ozljedom Lazarova jer nemamo pravu zamjenu za desnog vanjskog."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!