Tenis

Poslastica za kraj sezone

HINA • ponedjeljak, 19.11.2007.

Nakon što je pobjedom na završnom Masters Cupu još jednom potvrdio kako je najbolji tenisač današnjice, Švicarac Roger Federer će na koncu sezone odigrati još tri revijalna meča protiv bivšeg svjetskog broja jedan, Amerikanca Petea Samprasa. Susreti dvojice ponajboljih tenisača svih vremena održat će se u Seoulu, Kuala Lumpuru i Macauu...

Ideja o njihovom srazu se rodila prošle sezone kada je Federer nekoliko dana trenirao s američkim tenisačem u njegovoj kući u Los Angelesu.

"Teško je uspoređivati dva razdoblja. Kada je Pete nastupao bio je najbolji na svijetu i zbog toga se radujem našim susretima. Pokušat ćemo se dobro zabaviti i vjerujem kako ćemo uživati u igri", kazao je 26-godišnji Federer, koji je dosad osvojio 12 Grand Slam naslova (pet Wimbledona, četiri US Opena i tri Australian Opena), dok je Sampras rekorder s 14 naslova na četiri najveća svjetska turnira (sedam Wimbledona, pet US Opena i dva Australian Opena).

Zanimljivo, niti jedan nije uspio slaviti na Roland Garrosu. Federer je dva puta igrao u finalu (2006., '07.), dok je Samprasu najveći uspjeh na pariškoj crvenoj zemlji polufinale iz 1996. godine. U njihovom jedinom službenom susretu, odigranom u osmini finala Wimbledona 2001. godine, slavio je Federer sa 7:6(7), 5:7, 6:4, 6:7(2) i 7:5.

"Posljednjih sam tjedana naporno trenirao, no daleko sam od svojih najboljih dana. Međutim, ruka me još uvijek služi. Nadam se kako ću Rogeru pružiti dostojan otpor", poručio je Sampras, koji se od aktivne karijere oprostio 2002. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!